Trajkovičs: komandas sniegums uzlabojas ar katru spēli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Nenands Trajkovičs pēc otrdien izcīnītās uzvaras spēlē ar Francijas basketbolistiem preses konferencē atzina, ka komandas sniegums uzlabojas ar katru maču.

«Gribējām Francijas izlasei revanšēties par zaudējumu pārbaudes turnīrā Strasbūrā. Toreiz daudzi spēlētāji bija savainoti, tāpēc daudz rotēju ar sastāvu,» pēc spēles atzina Trajkovičs. «Šodien man patika komandas sniegums. Mēs spēlējām agresīvu spēli, kas tendēta uz groza apakšu. Šoreiz Francijas komandu vienkārši «apspēlējām». Komanda labi pastrādāja aizsardzībā, kas apvienojās ar sekmīgu uzbrukumu,» uzvaras iemeslus min Latvijas izlases galvenais treneris.

«Esam uzlabojuši savu sniegumu vienā svarīgā statistikas rādītājā — kļūdās. Iepriekš katram saspēles vadītājam bija pa piecām kļūdām, bet tagad esam progresējuši, kas ir lielisks sasniegums. Uzskatu, ka komandas sniegums uzlabojas ar katru maču,» piebilst Trajkovičs.

Uz jautājumu, kas komandas spēlē jāmaina līdz Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra sākumam, Trajkovičs atbildēja, ka ir daudz lietu, pie kā strādāt. «Mums jāmaina uzbrukumu kombinācijas — jāizmēģina kaut kas jauns, jo pretinieki nav muļķi un būs izpētījuši, kā mēs spēlējam. Jāspēlē ātrāk, turklāt vairāk tas jācenšas darīt uz Andri Biedriņu un Kasparu Bērziņu, kuri ir ātri spēlētāji,» uzskata treneris.

«Spēlētājiem jāiemācās spēlēt vairākās pozīcijās, nevis tikai savā pamata ampluā. Ja tas izdosies, varam uzvarēt visus,» norāda Trajkovičs.

Pēdējo pārbaudes turnīra spēli Latvijas basketbolisti aizvadīs šovakar, pulksten 20.15 tiekoties ar Gruzijas valstsvienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu