Ugunsgrēkā «Latvijas balzama» noliktavā apdegumus guvis glābējs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dzēšot ugunsgrēku Baltijas lielākās alkohola ražotājas AS «Latvijas balzams» (LB) noliktavā, trešdien apdegumus guvis kāds 1968. gadā dzimis ugunsdzēsējs.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā, ugunsdzēsējam mediķi konstatējuši termisku apdegumu, labās rokas pirmās pakāpes apdegumu, muguras un kakla lokālu apdegumu, kā arī otrās pakāpes labās plaukstas apdegumu.

Cietušais nogādāts Latvijas Apdegumu centrā.

Kā šorīt novēroja aģentūra LETA, notikuma vietā ugunsdzēsēji turpina darbu. No LB noliktavas teritorijas joprojām ceļas dūmi, kurus vējš patlaban nes dzelzceļa virzienā.

Kā ziņots, vakar vakarā lokalizēts ugunsgrēks LB, aģentūru LETA informēja LB sabiedrisko attiecību konsultants Ingars Rudzītis.

Neviens no uzņēmuma darbiniekiem ugunsgrēkā nav cietis, un šodien LB darbs tiks turpināts pilnā apmērā.

Vakar īsi pirms plkst. 16 izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Baltijas lielākajā alkohola ražotājā LB, kas atrodas Rīgā, A. Čaka ielā 160. Uguns liesmas plosījās 500 kvadrātmetru platībā kādā no uzņēmuma angāriem.

Kā ziņots, LB peļņa pirmajā pusgadā sasniegusi 1,4 miljonus latu. Pirmajā ceturksnī LB strādāja ar zaudējumiem 503 000 latu apmērā, kas tika skaidrots ar izejvielu un ražošanas resursu sadārdzināšanos pasaulē un augsto inflācijas līmeni valstī.

Pērn pirmajā pusgadā LB peļņa bija 1,494 miljoni latu.

LB neauditētais apgrozījums šā gada pirmajos sešos mēnešos sasniedzis 50,9 miljonus latu, kas ir par 2% vairāk nekā 2007. gada pirmajā pusgadā.

Uzņēmums nemainīgi ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā. Pirmajā pusgadā nodokļos samaksāti 22,9 miljoni latu.

Salīdzinot ar 2007. gada pirmo pusgadu, uzņēmuma apgrozījums Latvijā samazinājies par 4,8%. Vienlaikus par 2,5 miljoniem latu pieaudzis eksporta produkcijas apjoms, kas ir par 14,5% vairāk nekā pirms gada. Baltijas valstīs, ko uzņēmums definējis par savu mājas tirgu, realizācija uz Lietuvu pieaugusi par 19,4% un uz Igauniju — par 10,8%, salīdzinot ar 2007. gada pirmo pusgadu.

LB produkcija pašlaik tiek eksportēta uz 35 pasaules valstīm, savukārt, pildot «S.P.I. Group» eksporta pasūtījumu, — uz vairāk nekā 80 valstīm visā pasaulē.

Biznesa ideju žurnāla «Kapitāls», «IBS Prudentia» un Rīgas Fondu biržas 2007. gada pētījumā par 101 vērtīgāko Latvijas uzņēmumu LB (ar uzņēmuma vērtību 2007. gada sākumā 46,2 miljoni latu) ierindojas 52. vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu