Miks Ozoliņš uzņems filmu Holivudā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Svētdien pasaules kino mekā Holivudā ieradās jaunais režisors Miks Ozoliņš un aktrise Agnese Zeltiņa, lai veidotu pirmo kopīgo pilnmetrāžas filmu «3 of Us».

Filmas scenāriju Miks Ozoliņš uzrakstījis, balstoties uz populārā igauņu dramaturga Jāna Tjattes lugu, kas iestudēta ne vien Baltijā, bet arī Izraēlā, Vācijā, Šveicē un citviet. Zīmīgi, ka Agnese piedalījusies lugas latviskajā iestudējumā – Alvja Hemaņa režisētājā Jaunā Rīgas teātra izrādē «Brīvais kritiens» līdzās Kasparam Znotiņam, Aleksandram Radzevičam un Ivaram Kalniņam. Izrāde ieguva lielus panākumus un atzinību, sajūsminot publiku un kritiķus ne vien Latvijā, bet arī Amerikā un Kanādā, kur tika rīkotas vairākas «Brīvā kritiena» viesizrādes.

Lai arī uz teātra skatuves Lauras  lomā iejutusies vairāk kā 100 reizes, Agnese atzīst, ka filmā būs vairākas būtiskas atšķirības – pirmkārt, «3 of Us» tiks uzņemta angļu valodā. Aktrise uzskata, ka lomas raksturu ietekmēs arī jaunie partneri un viņu personīgā pieeja stāstam. Milzīga nozīme ir Mikam kā režisoram, kurš, rakstot filmas scenāriju, izveidojis jaunu koncepciju varoņu attiecību struktūrā.

«Šī filma iesāks jaunu lappusi manā profesionālajā biogrāfijā, jo pirmo reizi filmas veidošanā piedalos arī kā izpildproducente, kas nozīmē, ka atbildība ir ne tikai par filmas māksliniecisko vērtību. Esot projektā no A-Z, man tiek sniegta unikāla iespēja paplašināt savas darbības lauku un iegūt jaunas zināšanas, kas bijis mans sapnis jau labi sen,» tā Agnese.

Pēc četriem ASV pavadītajiem gadiem Miks Ozoliņš atgriezās Latvijā, lai strādātu kā režisors telekompānijās LNT un TV5, tomēr viņa karstākā vēlēšanās bija atgriezties, lai uzņemtu savu pirmo pilnmetrāžas filmu, un nu šis sapnis tiek pilnvērtīgi realizēts. Miks atzīst, ka Losandželosā, pasaules izklaides un kino centrā, uzturēties ir grūti, ja neesi šajā industrijā «iekšā ar visām četrām».

«Nebrīnos, ka mūsu tautieši atgriežas Latvijā, izmantojot tur sniegtos piedāvājumus, kā savulaik darīju es. Lai gūtu maksimālu profesionālo darba pieredzi, Latvijā strādāju kā režisors, producents un vēlāk arī kā MTV vīdžejs,» stāsta Miks.

Losandželosa Mikam jau nesusi produktīvu radošo veiksmi arī iepriekš – tur viņš uzfilmēja savu pirmo īsmetrāžas filmu «Apartament», kas ieguva skatītāju simpātijas balvu īsfilmu festivālā «2 Annas», kurā tika iesniegtas īsmetrāžas filmas no dažādām pasaules valstīm. Miks pats iejuties arī aktiera ādā: «Arī es Losandželosā savulaik filmējos pie Klinta Īstvuda, pusdienas pauzē ēdu kopā ar Džonu Malkoviču, piedalījos tādos seriālos kā «Monks» un «CSI», taču būt masu skatu dalībniekam Holivudā nav ilgstoša labuma. Tomēr šāda pieredze man palīdzēja veikt novērojumus par kino veidošanu augstākajā procesā, uz ko klusībā esmu vienmēr tiecies arī es.»

Filmas «3 of Us» sagatavošanas process sācies jau Rīgā, un nu turpinās Losandželosā, kur oktobrī norisināsies tās uzņemšana. Šobrīd norit sižetam atbilstošas vietas meklēšana un aktieru atlase.

Par «3 of Us» producentu izvēlēts Ričards Mirišs, kurš strādājis pie tādiem Holivudas grāvējiem kā «The Matrix», «Gothika», «House Of Wax», «The Invasion», «Speed Racer» u.c.

Pavisam drīz «myspace.com/3ofusmovie» tiks ievietotas fotogrāfijas un video no uzņemšanas laukuma, lasāma jaunākā informācija un ziņas, kas saistītas ar filmas «3 of Us» tapšanas procesu, kā arī Mika un Agneses blogi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu