Degvielas cenu dēļ darbu meklē tuvāk mājām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kompānijas «CV Market» Latvijas un Igaunijas biroji veikuši apmeklētāju aptauju, kas liecina, ka 36% latviešu un 35% igauņu līdz ar degvielas cenu kāpumu sākuši meklēt darbu tuvāk dzīves vietai. Liela daļa izmanto sabiedrisko transportu – 29% Latvijā un 23% Igaunijā.

Maza daļa latviešu – 9% un igauņu – 6% - brauc kopā ar kolēģiem. «CV Market» pauž pārsteigumu, ka 26% Latvijas un 36% Igaunijas darbinieku atbildējuši, ka viņus nav ietekmējis degvielas cenu kāpums.

Starptautiskais e-rekrutēšanas tīkls «Beyond.com» veicis savu lietotāju aptauju visā pasaulē par to, kā gāzes cenu kāpums ietekmē strādājošo nokļūšanu līdz darba vietai.

Daudzi profesionāļi augstu cenu iespaidā ir gatavi mainīt darba vietu, jo 79% respondentu no 20 000 atbildējuši, ka līdz ar cenu kāpumu sākuši meklēt jaunu darba vietu tuvāk dzīvesvietai. 13% aptaujāto ar darba ņēmēju un kolēģiem kontaktējas un savus pienākumus veic ar telefona un interneta palīdzību, 6% nokļūšanai uz darbu izmanto sabiedrisko transportu un tikai 2% brauc ar kolēģiem, sadalot izdevumus degvielai.

Beyond.com ģenerāldirektors Ričs Milgrams ir pārsteigts, ka degvielas cenas tik ļoti ietekmē darba vietas izvēli. «Tādā gadījumā darba devējam jāmeklē risinājumi, kā saviem darbiniekiem dot iespēju strādāt no mājām, jo mūsdienu tehnoloģijas to ļauj,» tā Milgrams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu