Maizītis uzskata, ka Loskutovam nevajadzētu iet politikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis joprojām augstu vērtē bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju kā profesionālu cilvēku un labu teorētiķi. Viņš uzskata, ka šādiem cilvēkiem jāturpina strādāt valsts iestādēs, nevis jātrādā privātajā sfētā vai jāiet politikā. To viņš atzina intervijā laikrakstam «Diena».

Jautāts, kādu darbu ģenerālprokurors Loskutovam piedāvājis, Maizītis norādīja, ka «tas bija prokurora darbs, ko viņš ir spējīgs veikt. Varbūt viņš bija pelnījis ko vairāk, bet prokuratūrā brīvas iespējas strādāt nemaz nav tik lielas un tas jau nav tā vienkārši, ka es uzaicinu un jebkurš pieredzējis un augsti profesionāls jurists var sākt strādāt prokuratūrā».

Maizītis arī norādīja: «Viņš arī kā KNAB vadītājs, ar to, kā viņš ir rīkojies pietiekami strīdīgās situācijās, ir daudz kur parādījis mugurkaulu. Viņš arī jebkuram nākošajam KNAB vadītājam jau ir uzstādījis zināmu latiņu.»

«Nav pareizi, ka tādi cilvēki neturpina strādāt valsts iestādes. Valstij ir šādiem cilvēkiem jāpiedāvā darbs, viņiem nav jānonāk privātas struktūrās vai politikā. [..] Protams, ka Loskutova kungs, iesaistoties reklāmās pirms referendumā, kaut kādā mēra jau ir iesaistījies politikā. Tās, protams, ir viņa tiesības un viņa izvēle,» intervijā «Dienai» sacīja Maizītis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu