Skolnieki vasaru pavadījuši mājās vai spēlējot datorspēles

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Skolnieki vasarā bieži pavadījuši laiku internetā vai spēlējot datorspēles, vai arī strādājuši.

Saskaņā ar pētījumu aģentūras TNS Latvia veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultātiem, Latvijas skolēnu izplatītākais vasaras brīvlaika pavadīšanas veids ir laika pavadīšana mājās (ar saviem skolas, sētas draugiem) - 67 %. Nākamais izplatītākais brīvlaika pavadīšanas veids ir laika pavadīšana internetā vai spēlējot datorspēles (29 %) , savukārt 27 % no Latvijas skolēniem vasaru pavadīja strādājot.

Liela daļa skolnieku brīvdienas pavada pie vecvecākiem vai radiem gan laukos (22 %), gan citās pilsētās (18 %). Tāpat daļa skolnieku šajās vasaras brīvdienās ir devušies ceļojumā kopā ar ģimeni pa Latviju (25 %), savukārt 11 % no Latvijas skolniekiem ir devušies ceļojumā uz ārzemēm. Savukārt nedaudz mazāk nekā piektā daļa Latvijas skolnieku piedalījušies kādā atpūtas, izglītības vai sporta nometnē. TNS Latvia iekšējo projektu vadītāja Dace Zolberga norāda, ka attiecīgi 13 % piedalījušies nometnēs Latvijā, bet 4 % -  nometnēs ārpus Latvijas.

Aptauju mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūra TNS Latvia veica laikā no 2008.gada 19. līdz 26.augustam, visā Latvijā aptaujājot 503 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu