Eiropas mobilo telefonu operatori noraida ES tarifu samazināšanas plāna lietderību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieci Eiropas mobilo sakaru operatori piektdien publiskoja pētījumu, kurā pierāda, ka Eiropas Savienības (ES) plāns samazināt noteiktas operatoru maksas patērētājiem cenas nesamazinātu.

ES informācijas sabiedrības un mediju komisāre Vivjena Redinga jūnijā paziņoja, ka nākamo trīs gadu laikā plāno samazināt mobilā savienojuma pabeigšanas tarifus par 70%.

Šie tarifi ES svārstās no 0,02 eiro (0,01 lata) līdz 0,19 eiro (0,13 latiem), un tas ir par aptuveni deviņām reizēm vairāk nekā fiksēto telefonu tarifi.

Redinga uzskata, ka tarifu samazināšana palīdzēs patērētājiem ietaupīt.

Savukārt Vācijas telekomunikāciju kompānijas «Deutsche Telekom», Lielbritānijas «Orange», Itālijas «Telecom Italia», Spānijas «Telefonica» un Lielbritānijas «Vodafone» veiktajā pētījumā teikts, ka tarifu samazināšana negarantēs, ka samazināsies kopējās izmaksas par mobilā telefona lietošanu.

Redinga lēmumu par tarifa samazināšanu pieņems līdz šā gada beigām, un piektdien publiskotais pētījums ir vēl viens pierādījums tam, ka Eiropas telekomunikāciju industrija plāno darīt visu, lai lēmums netiku pieņemts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu