Helmanis: čaļi pret spēli attiecās vieglprātīgi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas valstsvienības kapteinis Uvis Helmanis pēc grūtās uzvaras pār Igaunijas izlasi atzina, ka pēdējās minūtēs bijis grūti spēlēt bez komandas līdera Andra Biedriņa.

«Spēle bija grūta, jo šķiet, ka čaļi pret to attiecās vieglprātīgi,» pēc mača secināja Latvijas izlases kapteinis. «Bijām pārliecinošā vadībā, bet trīs minūtes pirms beigām jau bija mīnus viens. Pēdējās kombinācijās nospēlējām kā plānots, tomēr neizdevās sekmīgi noslēgt uzbrukumus,» norāda Helmanis.  

Tāpat Latvijas izlases basketbolists atzīst, ka nebija ierasts pēdējās minūtēs spēlēt bez Biedriņa, kurš sapelnīja piecas piezīmes. «Četrus no pieciem sodiem viņš sapelnīja uzbrukumā, kam mājas spēlēt nevajadzētu notikt. Sasniegtais rezultāts ir labs, tomēr sniegumu vēl var uzlabot. Ja uzvarēsim portugāļus, varēs likt piecnieku. Vēl ir gads lai uzlabotu savu spēli,» uzskata Helmanis.  

«Svarīgākais, ka uzvarējām un kvalificējāmies finālturnīram,» pēc uzvaras uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris Nenads Trajkovičs. «Nesaprotama bija tiesāšana, jo mums tika piešķirtas 30 piezīmes, bet igauņiem - 22. Mēs bijām mājinieki, tāpēc šāda attiecība nav saprotama,» uzskata treneris.  

«Šī bija izšķiroša spēle, tāpēc spēlētājiem bija liels psiholoģiskais spiediens, ko vēl vairāk lika izjust spēle savā laukumā. Bijām izpētījuši pretiniekus, tāpēc aizsardzībā nospēlējām labi. Zinājām, ka viņiem lielākais uzsvars būs uz [Tanelu] Teinu un [Gertu] Kullamē. Bet uzbrukumā problēmas sagādāja tiesneši, jo garie spēlētāji ātri savāca piezīmju normu. Esmu apmierināts un lepns, ka mača beigās spēlētāji neapjuka pat spēlējot bez Andra [Biedriņa],» pozitīvo uzsver Trajkovičs.

Kā norādīja Latvijas izlases galvenais treneris, viņu pārsteidza igauņu basketbolista Kristjana Kangura rezultatīvā spēle. «Visu paredzēt nevar. Spēlējām labi, izmantojām mūsu ieročus - garos spēlētājus. Biedriņam gan šī nebija labākā spēle. Iepriekšējos mačos viņš spēlēja ļoti daudz un šodien bija saguris, tādēļ arī problēmas ar soda metieniem. Slimi šodien bija gan [Pāvels] Veselovs, gan Bērziņš. Veselovs pilnībā nebija gatavs spēlēt, bet Bērziņš, neskatoties uz veselības likstām, nospēlēja ļoti labi,» uzskata Trajkovičs.

Apmierināts Latvijas izlases galvenais treneris bija arī ar [Mareka] Jureviča sniegumu. «Viņš atgriezās izlasē pirms divām dienām , tomēr pavadīja ar mums visu vasaru. Viņš ir Latvijas basketbola nākotne,» norāda treneris. Tikmēr neapmierinātību Trajkovičs izteica par daudzajām kļūdām (18). «Pie šīs ligas mums būs ļoti smagi jāstrādā un darīšu visu, lai to labotu,» sola treneris.  

Pretēji Helmanim, Trajkovičs pirms spēles nebija pamanījis, ka spēlētāji nav noskaņojušies. «Nejutu noskaņošanās problēmas, drīzāk tas, manuprāt, bija psiholoģiskais drudzis,» norāda Trajkovičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu