Portugāļi pārspēj latviešus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

2009.gada Eiropas basketbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā šodien pēdējā, sestajā spēlē Latvijas vīriešu valstsvienība izbraukumā ar rezultātu 92:93 piekāpās Portugālei.

Latvijas izlases labā 21 punktu guva Kristaps Janičenoks, bet 19 punktus Andris Biedriņš, kurš izcīnīja arī 13 atlēkušās bumbas. 17 punktus Latvijas izlases labā guva Kaspars Bērziņš, bet 15 punktus - Kristaps Valters.

Jau ziņots, ka 2009.gada Eiropas basketbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā trešdien Portugāle savā laukumā ar 81:71 pārspēja Maķedoniju, tādējādi dodot lielisku iespēju Latvijai izcīnīt pirmo vietu B grupā. Pirmā vieta apakšgrupā dotu labāku pozīciju pirms Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupu izlozes.

B apakšgrupas tabulā Latvijas izlasei sešās spēlēs ir četras uzvaras, Maķedonijai - trīs uzvaras piecās spēlēs, Portugālei - trīs uzvaras sešās spēlēs, bet Igaunijai - viena uzvara piecās spēlēs. Šovakar pēdējo spēli apakšgrupā aizvadīs Maķedonijas un Igaunijas vienības. Ja uzvarēs Igaunija, tad Latvijas izlase ieņems pirmo vietu apakšgrupā, savukārt Maķedonijas uzvaras gadījumā Latvijas izlase ieņems otro vietu.

Jau ziņots, ka kvalifikācijas turnīra pirmajā aplī Latvijas komanda dramatiskā spēlē savā laukumā ar rezultātu 83:82 papildlaikā pieveica Maķedonijas izlasi, pēc tam izbraukumā Tallinā ar 88:81 uzvarēja Igauniju, bet Portugāli savā laukumā pieveica ar 79:43. Savukārt otrā apļa pirmajā mačā Latvijas komanda ar rezultātu 78:80 izbraukumā piekāpās Maķedonijas valstsvienībai, bet otrajā mačā Rīgā ar 72:67 uzvarēja Igaunijas izlasi, kvalificējoties Eiropas čempionāta finālturnīram.

2009.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks no 7. līdz 20.septembrim Polijā. Tā būs otrā reize, kad Polijā notiks Eiropas meistarsacīkstes. Pirmoreiz poļi Eiropas vīriešu basketbola čempionātu uzņēma 1963.gadā.

Patlaban kopumā ir zināmas 12 no 16 2009.gada Eiropas čempionāta dalībniecēm. Tajā piedalīsies mājiniece Polija, 2007.gada Eiropas čempionāta septiņas labākās komandas (Krievija, Spānija, Lietuva, Grieķija, Vācija, Horvātija un Slovēnija), kā arī Serbija, Latvija, Turcija un Lielbritānija.

2007.gadā Eiropas čempionātā, kas norisinājās Spānijā, Latvijas izlase ierindojās 13.vietā. Toreiz Latvija spēlēja B apakšgrupā kopā ar Horvātijas, Spānijas un Portugāles valstsvienībām.

Apakšgrupas pirmajā spēlē Latvija ar rezultātu 85:77 pieveica Horvātiju, pēc tam ar rezultātu 77:93 atzina Spānijas pārākumu, bet izšķirošajā spēlē par izkļūšanu no apakšgrupas Latvijas izlase ar rezultātu 67:77 piekāpās Portugālei. B apakšgrupā Latvija ierindojās pēdējā, ceturtajā vietā un beidza dalību Eiropas čempionātā, turnīra noslēgumā ierindojoties 13.vietā.

Latvijas basketbola izlases sastāvs: Kristaps Valters, Jānis Blūms, Kristaps Janičenoks, Gatis Jahovičs, Uvis Helmanis, Andris Biedriņš, Juris Umbraško, Ernests Kalve, Kaspars Cipruss, Kaspars Bērziņš, Mareks Jurevičus un Pāvels Veselovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu