Vaškevičs amatpersonas deklarācijās nav norādījis darījumus un amatu ārzonas firmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) bijušais Muitas kriminālpārvaldes direktors Vladimirs Vaškevičs amatpersonas deklarācijās nav norādījis darījumus un amatu ārzonas firmā.

Kā aģentūru LETA informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) preses pārstāvis Andris Vitenburgs, amatpersona laika posmā no 2002. līdz 2007. gadam lietojusi finanšu līdzekļus no kādai ārzonas firmai un vienai fiziskai personai piederošiem banku kontiem, proti, izmantojot uz amatpersonas vārda izdotās šiem kontiem piesaistītās maksājumu kartes.

VID amatpersona ar maksājumu kartēm veikusi vairākus darījumus, kas pārsniedz 20 minimālās mēneša algas un par ko attiecīgo periodu valsts amatpersonas deklarācijās pretēji likuma prasībām nav sniegtas ziņas, — kopumā par gandrīz 35 000 latu. Pirmstiesas izmeklēšanā ir konstatēti arī daudzi citi ar maksājumu kartēm veiktie darījumi.

Vaškevičs vakar, 30. septembrī, bija ieradies KNAB liecību sniegšanai saistībā ar amatpersonas deklarācijās nenorādīto amatu ārzonas firmā un nenorādītajiem darījumiem.

KNAB rīcībā esošā informācija dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka VID amatpersona, veicot ārvalstīs darījumus ar maksājumu kartēm un izmantojot naudas līdzekļus no minētajiem banku kontiem, guvusi ienākumus, kas nav norādīti amatpersonas deklarācijās. Tādējādi amatpersona ir sniegusi nepatiesas ziņas par iepriekšējos gados gūtajiem ienākumiem lielā apmērā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir iegūti dokumenti, kas liecina, ka VID amatpersona ieņēmusi amatu kādā ārzonas firmā, kuras kontam piesaistīto kompānijas maksājumu karti lietojusi no 2002. gada.

Par šiem faktiem ir informēta VID vadība, nosūtot tai kriminālprocesā pieņemto lēmumu kopijas.

Kā ziņots, kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā VID amatpersona atzīta par aizdomās turēto Krimināllikuma 326. panta pirmajā daļā un 219. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā — par nepatiesu ziņu norādīšanu likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījumu vai cita mantiska rakstura deklarācijā, ja nepatiesas ziņas norādītas par mantu vai citiem ienākumiem lielā apmērā un par neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos.

Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis — sūtījuma saņemšanas adreses paziņošana un aizliegums izbraukt no valsts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu