NHL pirmssezonas apskats. 2. daļa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Aizvadītajā nedēļas nogalē ar spēlēm Stokholmā («Penguins» pret «Senators») un Prāgā («Rangers» pret «Lightning») sākās jaunā NHL sezona, bet Ziemeļamerikā lielā hokeja elpa tiks sajusta tikai šonedēļ, kad naktī uz piektdienu regulāro sezonu uzsāks arī citas komandas.

Fīniksas «Coyotes»  

Tuksnesī jūtams zināms optimisms. Ar labiem veterāniem, jaunām kājām un Iļju Brizgalovu vārtos visas sezonas garumā «Coyotes» ir iespējas pirmoreiz kopš 2002. gada iekļūt play-off spēlēs. Ja kāda no Rietumu konferences komandām («Avalanche»? «Predators»?) nospēlēs sliktāk nekā pērn, tad Fīniksas klubs varētu tikt izslēgšanas spēlēs. Tomēr tas tik un tā būs grūts uzdevums, jo gan «Blackhawks», gan «Oilers» šajā sezonā būs spēcīgāki.

Minesotas «Wild»

Vasarā «Wild» neveicās ar brīvo aģentu Mariana Hossas un Markusa Neslunda pārvilināšanu uz Minesotu un priekšā ir vēl viens kalns, kuram būs jāpārkāpj, jo nākamā gada jūlijā līgums beidzas komandas līderim Marianam Gaborikam. 26 gadus vecais slovaku uzbrucējs vēl nav izlēmis, vai paliks Minesotā vai izvēlēsies kļūt par neierobežotu brīvo aģentu. «Man šeit patīk un es labprāt paliktu, taču es zinu variantus kā rīkoties, ja mums neizdosies vienoties par nosacījumiem,» pagājušajā mēnesī «Star Tribune» atklāja Gaboriks. Ja «Wild» grib nostartēt labak nekā pērn, tad jamet pie malas neizlēmība un jāvienojas par Gaborika lomu kluba nākotnes plānos.

Monreālas «Canadiens»

Šosezon «Canadiens» varētu būt vislabākā iespēja pacīnīties par Stenlija kausu, jo nākamvasar paredzamas būtiskas izmaiņas sastāvā. Aleksejs Kovaļevs, Alekss Tangejs, Roberts Langs, Maiks Komisareks un kapteinis Saku Koivu varēs piedāvāt sevi citiem klubiem, Giljoms Latendress, Kristofers Higinss un Tomašs Plekanecs kļūs par ierobežotiem brīvajiem aģentiem. Atkarībā no šīs sezonas rezultātiem un algu griestu situācijas jūlijā, komandas sastāvs var mainīties, zaudējot vienu vai divus atslēgas spēlētājus.

Nešvilas «Predators»

Lai gan «Predators» nācies pārvarēt ne vienu vien problēmu, galvenais treneris Barijs Trocs allaž bijis cilvēks, uz kuru paļauties un kuram sekot. Starp pašreizējiem NHL komandu treneriem viņš ir otrs ilglaicīgākais, turklāt jāņem vērā, ka viņš vada komandu kopš 1998. gada, kad klubs ienāca NHL pēc līgas paplašināšanās. Ar minimālajiem spēlētāju resursiem viņš varēja aiziet pa to pašu ceļu, kā citi treneri, kuri sāka vadīt līgas jaunpienācējus. Taču ar kluba ģenerālmenedžera Deivida Poila atbalstu un smagi strādājošiem hokejistiem Trocam ir izdevies noturēties amatā.
«Predators» varētu rasties problēmas ar vārtu gūšanu bez Aleksandra Radulova, kurš ar pamatīgu un vēl nerimstošu skandālu pievienojās Krievijas čempioniem Ufas «Salavat Julajev».

Ņūdžersijas «Devils»

Žaka Lemēra, Lerija Robinsona, Peta Bērnsa un Kloda Žuljēna vadībā «Devils» izpelnījās slavu kā izcila aizsardzības komanda. Taču pašreizējā komanda pakāpensiki kļūst par uzbrukuma stila piekritējiem. Galvenā trenera Brenta Satera uzdevums ir paaugstināt rezultativitāti, nezaudējot komandas zīmolu - aizsardzību. Bobija Holika un Braiena Rolstona atgriešanās Ņūdžersijā ir pareizais solis panākumu virzienā.

Ņujorkas «Islanders»

Pēdējo gadu vājie rezultāti un novecojošā arēna ir novērsusi līdzjutēju uzmanību no «Islanders» pilsētā, kura ir piesātināta ar citu sporta veidu pārstāvjiem. Klubam jācer, ka Kails Okposo aizvadīs labu debitanta sezonu, tādejādi dodot «Islanders» faniem cerības uz gaišāku nākotni. Ja tas nenotiks, tad komanda atkal varētu izskatīties nepiederīga NHL.

Ņujorkas «Rangers»

Pagājušajā sezonā Jaromīrs Jagrs un Šons Everijs bija redzamākie hokejisti komandā. Viņu aiziešana ir radījusi tukšumu, taču tam vajadzētu ļaut uzņemties svarīgāku lomu Skotam Gomezam un Krisam Drūrijam. Tāpat nerimst baumas par Matsa Sundina pārcelšanos uz Ņujorku. «Rangers» ir nepieciešamās kvalitātes, lai viņus uzskatītu par pretendentiem uz Stenlija kausu - lielisks vārtsargs, aizsardzības tipa spēle un liela play-off spēļu pieredze. Ar ne pārāk spēcīgu uzbrukuma līniju «Rangers» centīsies atgādināt seno parunu, ka uzbrukums uzvar spēles, bet aizsardzība uzvar čempionātus.

Otavas «Senators»

Lai gan līdzjutēju cerības Otavā šogad ir mazākas nekā iepriekšējos gados, tomēr komanda cer, ka pērnā sezona bijusi tikai novirze no normas, nevis lejupslīdes sākums. Ģenerālmenedžeris Braiens Mjurejs ir saglabājis komandas kodolu, cerot, ka ar šiem spēlētājiem izdosies cīnīties par Stenlija kausu. Taču, ja jaunajā sezonā spēs atgūties «Lightning» un «Sabres», bet progresēs «Capitals», «Canadiens», «Bruins», «Flyers» un «Penguins», tad 12. gadu pēc kārtas iekļūt play-off spēlēs var arī neizdoties. Rezultativitātē «Senators» var sacensties ar jebkuru līgas komandu, taču galvenais būs nosargāt savus vārtus. Šībrīža komandas kodolam (Denijs Hītlijs, Daniels Alfredsons un Džeisons Speca) šī būs pēdējā iespēja izcīnīt Stenlija kausu kopā. Ja tas neizdosies, tad, ļoti iespējams, ar zaudētu amatu nāksies samaksāt Mjurejam vai vienam no komandas līderiem.

Pitsburgas «Penguins»

Pirmoreiz kopš Mario Lemjē un Jaromīra Jagra laikiem hokejs Tērauda pilsētā ir ieņēmis galveno lomu. Taču līdzi tam nāk arī cerības. Kluba līdzjutēji vēlas Stenlija kausu jau tagad, un komandas vadība tic, ka ir izdevies nokomplektēt sastāvu, kurš var izcīnīt kausu. Ja «Penguins» tas izdosies, tad viņi kļūs par pirmo komandu, kas atkārto Edmontonas «Oilers» paveikto - pēc zaudējuma 1982./83. gada sezonas finālā nākamajā gadā «Oilers» ieguva Stenlija kausu.

Sanhosē «Sharks»

Var pastrīdēties, vai «Sharks» ir komanda, kura pēc lokauta visvairāk nav attaisnojusi cerības. Viņiem ir visi nosacījumi, lai izcīnītu Stenlija kausu, taču tas neizdodas atkal un atkal. Komanda ir izveidota, lai iegūtu Hokeja svēto grālu, tādēļ visi attaisnojumi sevi ir izsmēluši. Ja šai komandai sezona beigsies ātrāk par maija beigām un jūnija sākumu, tad šoreiz grēkāzis varētu arī netikt meklēts trenera personā.

Sentluisas «Blues»

Komandai varētu neveikties ar uzvaru izcīnīšanu, taču katru vakaru līdzjutējiem vajadzētu redzēt kā viņu acu priekšā izaug jauni un talantīgi hokejisti. Līdzjutējiem būs ko redzēt, tomēr nāksies saprast, ka nepeiciešams laiks.
«Blues» ir pārejas posmā un ir pienācis laiks jaunajiem hokejistiem uzņemties arvien būtiskāku lomu komandā.

Tampabejas «Lightning»

«Lightning» izmanto šīgada drafta pirmo numuru Stīvenu Stemkosu kā kluba pārmaiņu simbolu. Tas nav viegli tīnim, taču viņš ar to tiek galā visai labi. Viņam apkārt būs arī labi veterānu līderi. Gerijs Robertss bija liels palīgs Sidnijam Krosbijam Pitsburgā. Ja tāpat notiks ar Stemkosu Tampabejā, tad varam sagaidīt lielas lietas. Tomēr aizsardzība un vārtsargi joprojām var radīt problēmas.

Toronto «Maple Leafs»

Pat pārbūves režīmā «Maple Leafs» attīstības virzienu ir grūti noteikt. Kamēr Toronto līdzjutēju galvās grozās sapņi par nākamā gada drafta pirmajiem numuriem Džonu Tavaresu un Viktoru Hedmanu, galvenais treneris Rons Vilsons būs pirmais, kuram jāpasaka līdzjutējiem, ka viņš nav nolīgts, lai komanda upurētu šo sezonu, tādejādi iegūstot labākas iespējas NHL draftā. Taču pat ja tā notiks, nav skaidrības, vai komanda turpinās attīstīties pareizajā virzienā. Vasarā ģenerālmenedžeris Klifs Flečers atdeva astoņas vērtīgas drafta izvēles tiesības, lai iegūtu vidusmēra hokejistus. Tāpat runā, ka Flečers bija gatavs atteikties no nākamā gada pirmās kārtas izvēles tiesībām draftā par labu veterānam, aizsargam Metjū Šneideram un Bobijam Raienam. «Maple Leafs» vēlme atdot drafta izvēles tiesības un komandas vidējais vecums ir nesaprotams salikums, jo īpaši tagad, kad daudzi NHL klubi vairāk nekā jebkad paļaujas uz skautu darbu un draftu.

Vankūveras «Canucks»

Ja viss noritēs kā plānots - aizsardzības spēlētāji būs pie labas veselības, vārtsargs Roberto Longo būs lielisks, bet pārējie uzbrucēji maksimāli labi palīdzēs brāļiem Henrikam un Danielam Sediniem, tad «Canucks» vajadzētu iekļūt play-off spēlēs. Tomēr Ziemeļrietumu divīzija ir spēcīgākā visā līgā, tādēļ kļūdīties nedrīkst. No tā, kā komanda nostartēs šosezon, būs atkarīga ģenerālmenedžera Maika Džillisa rīcība nākamvasar, lai nosargātu komandas nākotni. Matiass Olunds un Sedini kļūs par neierobežotiem brīvajiem aģentiem un vēlas parakstīt ilgtermiņa līgumus.

Vašingtonas «Capitals»

Teds Leonsiss ir īpašnieks, kādu būtu pelnījis katrs NHL klubs. Viņš ir kaislīgs hokeja fans un gatavs sniegt komandai visu nepieciešamo, lai tā uzvarētu. Komanda viņu pērn atalgoja ar divīzijas uzvarētāju titulu, taču Leonsiss uzskata, ka tā ir tikai maza daļiņa no tā, ko «Capitals» var sasniegt. Tā ir jauna un talantīga komanda, kura turpinās progresēt. Galvenokārt pateicoties Aleksandram Ovečkinam, hokejs beidzot ir ieguvis popularitāti Kolumbijas apgabalā un tai vajadzētu tikai augt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu