«Barons/LMT» uzvara Valmierā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas spēlē šovakar «Barons/LMT» komanda viesos ar 92:85 (24:30, 24:12, 22:20, 22:23) pieveica SK «Valmiera» basketbolistus.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 28 punktiem bija Armands Šķēle, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, 20 punktus pievienoja Ģiedrjus Gustas, 16 punktus sakrāja Edrians Henings, bet Kristaps Janičenoks debijas spēlē baronu labā guva piecus punktus. Mājinieku sastāvā ar 25 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Ronalds Klārks, bet 14 punktus sakrāja Ingus Bankevics.

Spēli veiksmīgāk iesāka mājinieki, kas pēc piecām minūtēm ieguva desmit punktu pārsvaru (17:7), tomēr pēc vairākiem nesekmīgiem uzbrukumiem «Barons/LMT» spēja pietuvoties līdz četru punktu starpībai (23:19). Ceturtdaļas turpinājumā mājinieki tomēr spēja noturēt pārsvaru un pabeigt pirmās desmit minūtes +6 (30:24). Jāpiebilst, ka pirmajā ceturtdaļā čempionu rindās debitēja arī Latvijas izlases aizsargs Janičenoks.

Otrās ceturtdaļas pirmajās trīsarpus minūtēs SK «Valmiera» nespēja gūt ne punkta, kamēr rīdzinieku sastāvā ar četriem punktiem atzīmējās Povilas Čukinas, tālmetienu realizēja Henings, bet pēc Janičenoka ātrajā pretuzbrukumā gūtajiem diviem punktiem «Barons/LMT» izvirzījās vadībā ar 33:30. Ceturtdaļas turpinājumā viesi palielināja pārsvaru līdz astoņiem punktiem (40:32), bet, ejot lielajā pārtraukumā, tablo vēstīja 48:42 viesu labā.

Trešā ceturtdaļa iesākās līdzīgā cīņā, bet pēc Sanda Amoliņa precīzā tālmetiena SK «Valmiera» pietuvojās līdz divu punktu deficītam (53:55). Ceturtdaļas turpinājumā iniciatīvu atkal pārņēma viesi, kas izvirzījās vadībā ar 70:58, taču mājinieki spēja gūt pēdējos četrus punktus un samazināt starpību līdz 62:70. Pēdējās desmit minūtes ritēja līdzīgā cīņā, tomēr stabilu piecu līdz desmit punktu pārsvaru saglabāja čempioni, bet atskanot finālsvilpei rezultāts bija 92:85 «Barons/LMT» labā.

«Pirmajā ceturtdaļā spēlējām savu basketbolu. Kaut arī iemetām 30 punktus, neizmantojām daudz savu iespēju,» pēc mača norādīja Valmieras kluba galvenais treneris Ainars Bagatskis. «Pēc tam devām pretiniekiem iespēju sajust spēles garšu un apturēt viņus vēlāk bija ļoti grūti. Lai arī mums bija iespējas aizķerties, «Barons/LMT» uzvarēja pelnīti,» uzskata Bagatskis.

SK «Valmiera» galvenais treneris piebilda, ka viesu rindās ļoti labu maču aizvadīja Šķēle, tomēr arī uzslavēja savu komandu, kas uzbrukumā nospēlēja diezgan labi, jo tika gūti 85 punkti. Tāpat Valmieras kluba galvenais treneris noraidīja minējumus, ka komandas šīs sezonas budžets ir tāds pats kā trim vadošajām komandām («Barons/LMT», Rīgas ASK un BK «Ventspils»), piebilstot, ka pat «Liepājas lauvām» budžets ir lielāks.

Kā norādīja Bagatskis, šī sezona ir beigusies komandas saspēles vadītājam Jānim Kaufmanim, kas guvis ceļgala krustenisko saišu savainojumu. «Kaufmanis nevarēs spēlēt vismaz sešus mēnešus,» atklāja Bagatskis.

«SK «Valmiera» labi iesāka maču, tomēr pēc tam noķērām spēles ritmu un spējām uzvarēt,» pēc spēles norādīja «Barons/LMT» galvenais treneris Kārlis Muižnieks. «Mājinieku komanda pašlaik ir labā kondīcijā, ko pierāda arī iepriekšējo spēļu rezultāti,» piebilst Muižnieks.

Runājot par savas komandas leģionāriem, Muižnieks atzīmēja, ka labi spēlē iekļāvies Henings, labs palīgs ir arī Čukinas, bet Rojs Braits patlaban nedaudz atpaliek. «Pagaidām viņiem ir pārbaudes laiks un par viņu lietderību runāsim vēlāk,» uzsver «Barons/LMT» galvenais treneris.

«Galvenais ir uzvara,» pēc spēles norādīja «Barons/LMT» jaunieguvums Janičenoks, kurš piebilda, ka ar komandu ir aizvadījis pusotru treniņu un tāpēc centās spēlēt vairāk aizsardzībā, jo vēl nepārzinot visas komandas kombinācijas uzbrukumā. Janičenoks, kas līgumu noslēdzis līdz sezonas beigām, atklāja, ka viņam cita konkrēta piedāvājuma no spēcīgiem Eiropas klubiem nebija, tādēļ aizsargs nolēma palikt Latvijā. «Labāk spēlēju šeit, kur ir ģimene un draugi, nevis kādā vidusmēra Itālijas klubā,» uzskata Janičenoks.

«Pret SK «Valmiera» komandu ir ļoti grūti spēlēt, jo tā ir nokomplektēta ar agresīviem, ātriem basketbolistiem, turklāt tagad viņi ir labā formā,» pēc spēles secināja Šķēle, kurš guva 28 punktus un pats atklāja, ka juties ļoti labi. Tāpat Šķēle izteica cerību, ka visa komanda uzlabos sniegumu, ieies ritmā un spēlēs arvien labāk, it īpaši pēc Janičenoka pievienošanās. «Kristaps ir labs spēlētājs. Ar viņu ir viegli spēlēt kopā,» uzskata Šķēle.  

«Barons/LMT» komandai šī bija pirmā spēle LBL turnīrā šosezon, bet SK «Valmiera» jau bija aizvadījusi divus mačus. Sākotnēji valmierieši ar 79:67 savā laukumā pieveica Jelgavas BK «Zemgale», bet pēc tam gandrīz sagādāja sensāciju un tikai ar 86:88 izbraukumā piekāpās Latvijas vicečempioniem Rīgas ASK.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu