Piektdaļā skolu ēdnīcu viss teicami

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), sākoties jaunajam mācību gadam, pārbaudījis 865 no 1033 vispārējām izglītības iestādēm un 60 no 79 profesionālās un augstākās izglītības iestādēm un konstatējis, ka piektajā daļā pārbaudīto ēdināšanas bloku pilnībā nodrošināta higiēnas normu ievērošana, bet 80% ēdināšanas bloku konstatētas atsevišķas higiēnas neatbilstības. Higiēnas prasībām neatbilstoši pārtikas bloki netika konstatēti.

Nepabeigtu remontdarbu dēļ mācību gada sākumā skolēnu ēdināšanu nenodrošināja 12 izglītības iestādēs. Remontdarbi un jaunu tehnoloģisko iekārtu uzstādīšana nereti notiek augusta pēdējās nedēļās. Patlaban piecās no minētajām izglītības iestādēm skolēnu ēdināšana sākta, bet pārējās izglītības iestādes nodrošinājušas skolēnu ēdināšanu tuvējos sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos.

Pārbaudot higiēnas prasību nodrošinājumu izglītības iestāžu ēdināšanas blokos, konstatēts, ka 20% gadījumu pilnībā nodrošināta higiēnas normu ievērošana, bet 80% ēdināšanas bloku konstatētas atsevišķas neatbilstības, kas būtiski neietekmē ēdienu nekaitīgumu. Pārtikas produkti izņemti no apgrozības deviņos gadījumos, apturēta to realizācija trīs vietās, septiņām personām uzlikti administratīvie naudas sodi.

Ēdināšanas blokos PVD joprojām konstatē ēdienu gatavošanas telpu neatbilstošu apdari, nolietotu vai bojātu iekārtu un inventāru, jo ierobežoto materiālo līdzekļu dēļ neatbilstības novērš pakāpeniski un tādēļ ilgtermiņā. PVD Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu uzraudzības sektora vadītāja Aija Melngaile secina: «Izglītības iestāžu ēdināšanas blokos nepieciešams būtiski uzlabot personāla zināšanas higiēnas normu ievērošanā, tāpat vai trešdaļā ēdināšanas bloku jāpārskata un jāpilnveido ēdienu gatavošanas un pasniegšanas kontroles (paškontroles) pasākumi.»

Pārtikas un veterinārā dienesta inspektori turpinās izglītības iestāžu ēdināšanas bloku pārbaudes, kontrolējot gan higiēnas prasību, gan veselīga uztura principu ievērošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu