Cūkgaļas sautējums krējuma mērcē

Receptes.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Lai pagatavotu šo sātīgo ēdienu, nepieciešams:

500 g cūkas karbonādes
2 ēd.k. margarīna «Eve» vai sviesta
1 tējk. sāls
¼ tējk. melno piparu
250 g šampinjonu
1 tējk. kaltēta estragona
100 g ūdens
100 g baltvīna
100 g saldā krējuma
1 ēd.k. kviešu miltu

Pagatavošana:

Gaļu sagriež apmēram 1,5 cm biezos gabaliņos. Pannā uzkarsē taukus. Gaļas gabaliņus apbrūnina no visām pusēm. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Gaļu noņem no pannas un liek siltumā.

Šampinjonus noskalo un, ja nepieciešams, sagriež gabaliņos. Apcep pannā atlikušās taukvielās.

Gaļu liek pannā un sajauc ar sēnēm. Pievieno ūdeni, vīnu un estragonu. Uzvāra. Pievieno krējumu un sautē vēl 5 minūtes. Sautējumu iebiezina ar aukstā ūdenī izšķīdinātiem miltiem. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.

Pasniedz ar rīsiem, makaroniem vai kartupeļiem un svaigu dārzeņu salātiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu