Armijnieku dubultslepkavības motīvi, iespējams, saistīti ar parādu piedzīšanu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

«Neatkarīgās» rīcībā ir nonākusi neoficiāla informācija, ka abi Jelgavas rajonā nošautie ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) saistītie vīrieši mēģinājuši piedzīt parādu no kādas trešās personas — iespējams, tagad aizturētā varbūtējā slepkavas Vadima S. Viņu aizturēja jau sestdienas vakarā, un pirmdien Jelgavas tiesa lēma, ka vīrietis paliks apcietinājumā.

Kā jau ziņots, sestdien agri no rīta Jelgavas rajonā Zaļenieku pagastā uz autoceļa Jelgava–Auce vietējie iedzīvotāji apvidus automašīnā atrada divu apmēram 30 gadus vecu vīriešu līķus. Jau sākotnējā apskate liecināja, ka abi gājuši bojā no šaujamieroču radītiem ievainojumiem.

Atbraukusī policija konstatēja, ka abi automašīnā esošie vīrieši patiešām ir miruši, visticamāk, no šāvienu radītām brūcēm galvā. Vēlāk atklātībā nonāca informācija, ka apvidus automašīnā pie nošautajiem atrasti arī ieroči.

Lai gan sākotnēji izskanēja arī versija, ka abi vīrieši varētu būt nogalinājuši viens otru, jau pavisam drīz policija tomēr publiski atzina, ka, visticamāk, slepkava ir kāda trešā persona vai personas.

Sestdienas vakarā Valsts policija informēja, ka uz aizdomu pamata par šīs dubultslepkavības izdarīšanu Jelgavas rajonā aizturēts kāds 23 gadus vecs vīrietis. Pie viņa atrasti un izņemti arī lietiskie pierādījumi. Vīrietis aizturēts, sadarbojoties Valsts policijai, Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldei un NBS darbiniekiem.

Slepkavību, iespējams, likuši pastrādāt sadzīviski motīvi, policijas darba versiju «Neatkarīgajai» atklāja Valsts policijas preses nodaļas priekšniece Sintija Virse.

Tomēr, kā jau minēts, «Neatkarīgās» rīcībā ir neoficiāla, bet ticama informācija, ka abi bojā gājušie vīrieši devušies piedzīt parādu no kāda cilvēka, kurš, iespējams, ir tagad aizturētais Vadims S. Nav izslēgts, ka viņš saņēmis izrēķināšanās draudus un slepkavība paveikta, mēģinot apsteigt pret viņu vērstu iespējamu vardarbību.

Lai gan abu nogalināto personības oficiāli netiek atklātas, noskaidrojies, ka viņi bijuši saistīti ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) — viens joprojām dienējis Jūras spēkos, bet otrs pirms neilga laika atvaļinājies no Gaisa spēkiem. Šo informāciju apstiprināja arī aizsardzības ministrs Vinets Veldre.

NBS iespējamos slepkavības motīvus un abu militārpersonu saistību nekomentē. NBS preses virsnieks Normunds Stafeckis «Neatkarīgajai» atzina — bruņotie spēki cenšas palīdzēt policijai un gaida ziņas par izmeklēšanas rezultātiem.

Šobrīd «Neatkarīgās» rīcībā ir informācija, ka viens no nošautajiem ir uzņēmējs Krists H., kurš šogad atvaļinājies no dienesta NBS Gaisa spēkos. Kā liecina bijušā armijnieka amatpersonas deklarācija, viņš pērn līzingā iegādājies auto «Toyota Land Cruiser». Vīrietis bijis arī valdes loceklis kādā uzņēmumā.

Otrs bojā gājušais vīrietis un abu iespējamais slepkava Vadims S. joprojām atradušies aktīvā dienestā Jūras spēkos — abi pat, iespējams, dienējuši uz viena kuģa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu