Daudze: Latvijai kādreiz varētu būt nepieciešams Gruzijas atbalsts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Mazām valstīm jāturas kopā, tāpēc Latvijai jāatbalsta Gruzija, kam patlaban tas ir vajadzīgs, uzskata Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS).

Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» Daudze norādīja, ka nākotnē var gadīties tāda situācija, kad Latvijai būs nepieciešama Gruzijas palīdzība.

Saeimas priekšsēdētājs arī uzsvēra, ka Baltijas valstis bija vienas no pirmajām, kas pēc Krievijas–Gruzijas kara sākšanās publiski pauda savu attieksmi.

Daudze vienlaikus pauda nožēlu, ka Eiropas Savienībai neizdodas izveidot vienotu ārpolitiku, norādot, ka tam pamatā ir atsevišķu savienības valstu ekonomiskās intereses.

Pēc Daudzes ielūguma ceturtdien Latvijā oficiālā vizītē uzturēsies Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs Davids Bakradze, ziņo LETA. Viņš ceturtdien Saeimas sēdē teiks uzrunu deputātiem.

Vizītes laikā Bakradzem paredzētas tikšanās arī ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Saeimas komisiju vadītājiem, ārlietu ministru Māri Riekstiņu (TP) un citām mūsu valsts amatpersonām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu