«Satellites LV» izziņo divus jaunus albumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa «Satellites LV» nākamā gada sākumā izdos uzreiz divus studijas albumus, vēsta šodien izplatītais grupas paziņojums.

«Esam gandrīz pabeiguši abu albumu ierakstu un miksu un ceram, ka 2009. gada pirmajos mēnešos plates jau taustāmā veidā nonāks līdz jums,» teikts paziņojumā.

Jaunie studijas ieraksti sekos 2001. gada grupas eksperimentālajam albumam «Kind Of Glue» un 1998. gada debijai «Piens».

«Divu albumu koncepcija pie mums atnākusi nejauši; 2006. gadā, pēc grupas darbības atsākšanās, sākotnēji mūsu prātos dzima ideja par viena jauna studijas albuma ierakstīšanu, taču pēc vairākiem radoša darba mēnešiem kļuva skaidrs, ka «Satellites LV» jaunajā skanējumā iezīmējušies divi konceptuāli atšķirīgi rokraksti. Viens no tiem vairāk balstās uz elektroniskās un hiphopa mūzikas principiem, proti, tā pamatā bungmašīnu ritmi, sintezatori un dažādi skaņu efekti. Otrs ir nedaudz tradicionālāks, proti, tā pamatā rokmūzikai raksturīgi aranžējumi: bungas, bass, ģitāras. Tas gan nebūs tradicionāls dubultalbums, bet gan divi atšķirīgi ieraksti, mēs paši tos dēvējam par popmūzikas un rokmūzikas albumiem,» stāsta «Satellites LV».

Šonedēļ grupa digitālai lejupielādei piedāvā arī jaunu dziesmu «Rotaļlietu veikalā», kas sākotnēji radusies jau 2006. gada ziemā, taču tikai nesen studijā pabeigts tās gala miksējums.

«Jau pirms desmit gadiem mums radās doma radīt īpašu, netradicionālu Ziemassvētku dziesmu. Daļēji šo ideju īstenojām 2001. gada «Kind Of Glue» platē ar «I Wish I Was A Beach Boy» un «I Hope it's gonna Snow On Christmas Eve»,» komentē grupas dalībnieki. «Taču tieši tagad ar «Rotaļlietu veikalā» izdevies notvert kādu iekšēju šo svētku gaidu sajūtu.»

«Skaņdarbam ir divas skanējuma ziņā atšķirīgas daļas,» komentē grupa. «Mēs ilgi domājām, kurā no albumiem šo dziesmu iekļaut, beigās nonācām pie secinājuma, ka dzīvo bungu daļa ir garāka.»

«Uz skaņdarbā klausāmo stāstu, notikumu dziesmas galvenais tēls lūkojas ar maza bērna acīm — viņš(-a), vairākkārt iedams garām veikala skatlogam, jau sen noskatījis, kādu konkrētu rotaļlietu. Diemžēl ilgi cerētā un gaidītā dāvana, izrādās, nav pietiekami izturīga un saplīst pašā svētku priekšvakarā,» dziesmas saturisko pusi komentē «Satellites LV». 

Rotaļlietu veikalā
kārotais nu kabatā
Rotaļlietu veikalā
kādā ziemas vakarā
iesaiņojums, kastīte
vai tu vari salīmēt?
vai tu vari salīmēt?
...vai tu vari samīlēt?

Kā bonuss singlam pievienota B puse «Vēlos, lai tu zini», kas nevienā no abiem albumiem netiks iekļauta.

«Skaņdarbs radies uz viena viļņa ar «Pirmo» un «Karavīriņiem», tolaik bijām saslimuši ar visādu veidu «Oo Oo» balss dekorācijām,» komentē grupa. «Šobrīd atskatoties, šķiet, ka «Vēlos, lai tu zini» būs jāpaliek ārpus abiem albumiem, ir sajūta, ka šis skaņdarbs vairāk piemērots dzīvajiem koncertiem.»

http://www.platformamusic.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu