Sudraba prēmiju aizliegumu uzskata par līdz galam neizvērtētu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valsts galvenā kontroliere Inguna Sudraba uzskata, ka lēmums par prēmiju izmaksas aizliegumu valsts budžeta iestādēs nav bijis līdz galam izvērtēts.

«Kad pieņēma lēmumu, vajadzēja izvērtēt situāciju, ka ir institūcijas, kas vērtē savu darbinieku darbu decembrī,» intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Labrīt, Latvija!» skaidroja Sudraba, piebilstot, ka ir institūcijas, kurās cilvēki tāpat ir godprātīgi strādājuši, taču prēmijas nesaņem tāpēc, ka viņu izvērtēšana notiks tikai decembrī.

«Žēl, ka tā notiek. Šāda neizvērtētā situācija mudina iestāžu vadītājus meklēt citus veidus, kā pateikties saviem darbiniekiem,» sacīja Sudraba.

Savukārt taujāta, kā vērtē Finanšu ministrijas rīcību, prēmijas izmaksājot dienu, pirms premjers paziņoja par aizliegumu, Sudraba atzina, ka nav patīkami, ka institūcija, kurai jārāda piemērs pārējām, dienu pirms rezolūcijas pieņemšanas izmaksā prēmijas. Šāda institūcija nedrīkstot radīt aizdomas par necaurspīdīgumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu