Kalvītim pieņemt nepopulārus lēmumus traucēja sabiedrības spiediens

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ekspremjers Aigars Kalvītis noliedz, ka viņa valdības laikā tikušas ignorētas Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) rekomendācijas. Viņš norāda, ka pieņemt nepopulārus lēmumus ekonomikā viņam traucēja sabiedrības spiediens. To viņš atzinis laikrakstam «Biznes&Baltija».

«Es toreiz gribēju īstenot, panākt algu iesaldēšanu 2008. gada budžetā. Tā sacēlās visas arodbiedrības, biedēja visus ar Saeimas atlaišanu un streikiem. Tad arī sākās parakstu vākšana par izmaiņām Satversmē,» laikrakstam sacīja Kalvītis.

Kalvītis norāda: «Jūs varat mani vainot, ka man neizdevās iekarot sabiedrības uzticību un pārliecināt, ka tādas reformas bija vajadzīgas, taču nevarat man pārmest, ka mēs [valdība] ignorējām SVF rekomendācijas.»

Laikraksts norāda, ka SVF un Pasaules Banka jau pērnā gada vasarā valdību brīdinājuši, ka vajadzīgas reformas valsts iestāžu darbībā, jāsamazina ierēdņu skaits. Eksperti norādīja arī uz pārāk lielo atalgojumu valsts sektorā, salīdzinot ar privāto sektoru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu