Zatlers runās par administratīvi teritoriālās reformas gaitu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai pārrunātu administratīvi teritoriālās reformas gaitu un ar to saistīto likumprojektu virzību Saeimā pirmdien, 8.decembrī, Valsts prezidents Valdis Zatlers uz tikšanos aicinājis Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas pārstāvjus, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta preses dienests.

Pašlaik plašas debates pašvaldībās izraisījis Saeimas komisijai nodotais likumprojekts «Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums», ar kuru noteiks Latvijas administratīvi teritoriālo vienību skaitu un to robežas. Likumprojekts tiek gatavots 3.lasījumam.

Administratīvi teritoriālās jautājums tika skarts arī, Valsts prezidentam tiekoties ar Saeimas frakciju pārstāvjiem novembra beigās. Tikšanās laikā viņš uzsvēra nepieciešamību pieņemt galīgo lēmumu, lai reformu pabeigtu.

Kā LETA jau ziņoja, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas akceptētajā kartē iezīmēti 109 novadi. Tāpat likumprojekts paredz, ka Latvijā būs deviņas pilsētas ar republikas pilsētas statusu - Daugavpils, Jēkabpils, Jelgava, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu galīgajā lasījumā Saeimas sēdē plānots izskatīt 11.decembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu