Bez maksas konsultēs bērnus ar nedzīstošām brūcēm un rētām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 19.janvāra līdz 30.janvārim SIA «Brūču klīnika» speciālisti sadarbībā ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu «Linezers» bez maksas konsultēs bērnus, kuriem ir nedzīstošas brūces un kropļojošas rētas. Konsultācijas varēs saņemt bērni un jaunieši līdz 18 gadu vecumam, portālu «Apollo» informēja Ilona Noriete, sabiedrisko attiecību speciāliste.

Nedzīstošu brūču biežākais iemesls bērniem ir osteomielīts – infekcija kaulos, ko var radīt trauma vai mikrobu iekļūšana organismā caur asinsriti. Savukārt kropļojošas rētas bērniem biežāk rodas pēc apdegumiem. Ja rētu savlaicīgi neārstē un neoperē, var rasties skeleta deformācijas.

«Izmantojot pasaules pieredzi brūču un arī osteomielīta ārstēšanā, SIA «Brūču klīnika» vēlas piedāvāt mūsdienīgu skatījumu uz hroniskām brūcēm un deformējošām rētām. Pacienti un ārsti bieži vien nezina tās iespējas, ko var rekonstruktīvā mikroķirurģija. Mēs plānojam par brīvu konsultēt bērnus, kuriem ir nedzīstošas brūces, apdeguma radītas komplikācijas, piemēram, bērns pieskāries pie karsta plīts riņķa, apdegums it kā pārgājis, bet roku pirkstiņi savilkušies kontraktūrā. Tāpat pie mums var nākt bērni, kuriem ir hematogēnais osteomielīts. Vislabāk, ja nākot uz pieņemšanu, pacients paņemtu līdzi visus savus izrakstus, iepriekšējos izmeklējumus, rentgena bildes. Varbūt pacientam un viņa vecākiem pietiks ar padomu ieteikt pareizākās brūču kopšanas lietas, jo, gadiem ārstējot izgulējumus, mums ir liela pieredze brūču kopšanā. Turpretī runājot par osteomielītu, mūsdienās 90% gadījumos šī slimība ir izārstējama,» informē SIA «Brūču klīnika» vadītājs, plastikas ķirurgs Olafs Libermanis. Operācijas apmaksās VOAVA.

Pierakstīties uz diagnostiku var pa tālruni 67040369 vai 29240254.

olafs.libermanis@apollo.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu