Par vizīti pie ģimenes ārsta būs jāmaksā vairāk nekā viens lats

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Sākot ar februāri, pacientu iemaksa par vizīti pie ģimenes ārsta pārsniegs iepriekš solīto viena lata atzīmi, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Kā norāda VM Preses centra vadītājs Oskars Šneiders, ja novembra beigās tika solīts, ka pie ģimenes ārsta šogad būšot jāmaksā lats, bet pie ārsta speciālista divu latu vietā būšot jāmaksā trīs lati, patlaban situācija mainījusies un par medicīnas pakalpojumiem būšot jāmaksā vēl vairāk.

Šā gada budžeta pieņemšanas laikā tika veikti vairāki grozījumi, tāpēc iepriekš veiktie VM aprēķini vairs neesot spēkā, sacīja Šneiders, norādot, ministrijas nākamā gada budžeta samazinājums ir 44,6 miljoni latu, tāpēc tiek atkārtoti veikti aprēķini, lai noteiktu pacientu līdzapmaksājuma summu 2009.gadā.

Pagaidām VM gan neatklāj to, cik maksās ārsta pakalpojumi, bet sola, ka aprēķini tiks publiskoti pēc 15.janvāra, bet jaunās pakalpojumu cenas vēl būs jāapstiprina valdībā, un tās varētu stāties spēkā jau šī gada februārī vai martā.

Kā norāda VM, šā gada sākumā pacienta iemaksa pie ģimenes ārsta joprojām būs 50 santīmi, bet pie ārsta-speciālista - divi lati.

Jau ziņots, ka novembra beigās veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) informēja, ka pacientu iemaksu par vizīti pie ģimenes ārsta plānots palielināt no pašreizējiem 50 santīmiem līdz vienam latam, bet pacientu iemaksu par vizīti pie ārsta-speciālista iecerēts paaugstināt no pašreizējiem diviem latiem līdz trim latiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu