«Acme Film» DVD filmu TOP8 decembrī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

2008. gada decembrī «Acme Film» uz DVD izdevusi mūsu pašu un arī tuvāko kaimiņu svaigāko veikumu – slavējamo latviešu «Amatieri», provokatīvo lietuviešu «Kolekcionāri» un vērienīgo krievu «Admirāli». Bet, protams, neiztikt arī bez emocijām bagātām aizjūras filmām.
Bilžu galerijā iespējams aplūkot DVD vāciņus, bet plašāku informāciju par piedāvājumu atradīsiet [s:21109]!

1. Amatieris
Viktors ir talantīgs žurnālistikas students, kurš agrāk nopietni nodarbojies ar futbolu, bet tagad vienkārši bauda dzīvi un piepelnās, tirgojot marihuānu. Uzzinot, ka viņa draudzene - topošā māksliniece Iveta - gatavojas studēt Amsterdamā, Viktors vēlas doties viņai līdzi. Lai nopelnītu naudu ceļojumam, viņa rīcībā ir tikai viena vasara. Lai gan ar mātes starpniecību Viktors iegūst reportiera darbu populārā sporta laikrakstā, honorāri ir pārāk mazi. Lai atrisinātu savas finansiālās problēmas, Viktors nolemj riskēt un paplašināt savu nelegālo biznesu. Dzenoties pēc lielas naudas, nav ilgi jāgaida, līdz sākas arī lielas problēmas.

2. Admirālis (Aдмирал)
Episks un vērienīgs stāsts par izcilo polārpētnieku, militārās flotes kaujas oficieri, vēlāk arī admirāli un Krievijas pagaidu valdības priekšsēdētāju Aleksandru Kolčaku. Kolčaks, kas par izciliem sasniegumiem Tēvijas labā ieguvis admirāļa pakāpi un vada Krievijas floti Pirmā Pasaules kara laikā, ballē iepazīstas ar Annu Timirovu – oficiera Sergeja Timirova apburošo sievu. Mīlestība, kas uzliesmo starp Aleksandru un Annu, pavada viņus Krievijas visskarbākajos un nežēlīgākajos kara un revolūciju laikos.

3. Šokolāde (Chocolat)
Kādā saltā ziemas dienā klusā Francijas pilsētiņā ar savu meitiņu ierodas jauna sieviete Vijena. Drīz vien viņa atver mazu šokolādes veikaliņu, kur apmeklētājiem tiek piedāvāta vēl nepieredzēta bauda – brīnišķīgi saldumi. Un patiesi, kaut reizi tur pabijuši, cilvēki atkal un atkal padodas šokolādes vilinājumam. Vijenas maģiskais noslēpums ir spēja uzminēt citu cilvēku vēlmes. Un tās piepildās! Bet tikai brīdī, kad pilsētiņā ierodas klejotājs Rū, Vijena beidzot sāk apzināties to, ko vēlas pati... Filma saņēmusi 5 «Oskara» nominācijas, kā arī tikusi izvirzīta «Zelta Lāča» un «Zelta Globusa» balvām!

4. Auklītes dienasgrāmata (Nanny Diaries)
«Auklītes dienasgrāmata»ir emocionāls, aizraujošs un jautrs stāsts par Anniju Bredoku – jaunu sievieti, kura tikko beigusi koledžu un mēģina atrast savu vietu dzīvē. Māte viņu skubina sameklēt kādu prestižu un stabilu darbu, lai gan pati Annija labprāt vēlētos darīt ko vienkāršu un sirdij tīkamu. Nejaušas tikšanās rezultātā viņa piekrīt strādāt par auklīti elitārajā Ņujorkas Īstsaidā pie kādas bagātas ģimenes. No parastas piepilsētas viņa nonāk pavisam svešā vidē. Tieši tad sākas raibi un pārpratumiem pilni notikumi, jo auklēt bagātnieku atvasi ir pavisam savādāk, nekā Annija bija to iedomājusies. Viss kļūst vēl sarežģītāk, kad Annija satiek kaimiņu puisi... Galvenajā lomā Skārleta Johansone, kā arī citi lieliski aktieri – Lora Linija, Pols Džiamati un Kris Evanss.

5. 1408 (1408)
Rakstnieks Maiks Enslins tic tikai tam, ko redzējis pats savām acīm. Pēc virknes bestselleru, kuros viņš apšauba pārdabiskas parādības, viņš nolemj rakstīt jaunu grāmatu par apsēstām viesnīcām. Savācis materiālus par kādas Ņujorkas viesnīcas fenomenu, viņš apmetas tās bēdīgi slavenajā 1408. numurā, kas jau ilgāku laiku stāvējis tukšs. Viņš uzskata, ka baisie nostāsti par apsēsto istabu, kurā daudzi cilvēki ņēmuši nelabu galu, ir tikai mīts un tukšas runas. Lai gan viesnīcas menedžeris brīdina Enslinu, ka no šīs istabas viesi nekad neizrakstās, rakstnieks ir cieši apņēmies pierādīt, ka šausminošā 1408. istabas pagātne ir tikai virkne nelaimīgu sakritību un nekas vairāk. Taču drīz vien viņš apjauš, ka šī tiešām nav parasta viesnīcas istaba... Filmas pamatā Stīvena Kinga stāsts, ko ekranizējis zviedru režisors Mikaels Hofstrēms («No sliedēm»), galvenajās lomās Džons Kjūsaks un Semjuels L. Džeksons.

6. Acs (The Eye)
Divu gadu vecumā Sidnija kļuva akla. Pavadot ilgus gadus pilnīgā tumsā, viņa pacietīgi gaidīja to brīdi, kad atkal spēs redzēt... 18 gadus vēlāk viņas cerības ir piepildījušās – ārsti transplantē Sidnijai donora acs radzeni. Taču drīz Sidnija saskaras ar dīvainu parādību – viņa redz briesmīgus un izkropļotus cilvēkus, kuri citiem paliek nemanāmi. Un, ieskatoties spoguļattēlā, savas sejas vietā viņai pretī lūkojas sveša meitene... «Acs» ir Honkongas kulta šausmu filmas rimeiks. Galvenajā lomā – Holivudas zvaigzne Džesika Alba.

7. Liktenīgais ceļš (Reservation Road)
Ītena un Emmas ģimenē notiek traģēdija – automašīna notriec un nāvīgi ievaino viņu dēlu Džošu. Vainīgais automašīnas vadītājs no nozieguma vietas aizbēg. Zēna vecākiem sākas sāpju, asaru un taisnīguma meklēšanas laiks, bet noziedzniekam – vainas un baiļu pilna dzīve. Taču liktenis abas puses saved kopā – slepkava un bērna tēvs satiekas un viņiem nākas noskaidrot attiecības...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu