6.7 miljonu vērto līgumu par Rīgas koncertzāles projektēšanu nelauzīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: vizualizācija

Noslēgtais līgums par Rīgas koncertzāles projektēšanu netiks lauzts un projekta attīstība turpināsies, laikrakstam [s:21116]  pēc tikšanās ar premjerministru Ivaru Godmani pastāstīja aģentūras Jaunie 3 brāļi Komunikācijas daļas vadītāja Elīna Bīviņa.

Līguma kopējā vērtība ir 6,7 miljoni latu,  3,1 miljoni latu - par pirmo projektēšanas posmu un 3,6 miljoni latu - par otro posmu.

Premjers norādījis, ka no valsts budžeta projektam nauda piešķirta netiks, tāpēc Kultūras ministrijai tā būs jāmeklē ministrijas iekšējās rezervēs vai citur.

Pēc E.Bīviņas teiktā, līgums neparedz soda sankcijas par projekta apstādināšanu, kā tas ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas gadījumā, tomēr līgums par koncertzāles būvniecību lauzts netiks.  Jaunie 3 brāļi  sola, ka būvprojekta izstrāde tiks uzsākta tikai pēc tam, kad Kultūras ministrija un aģentūra būs izvērtējušas iekšējās rezerves un pieejamos finanšu līdzekļus, kuru izlietojums tiks plānots valsts budžeta disciplīnas kontekstā. Tas saskan ar premjera nostāju, ka 2009. gadā Rīgas koncertzāles projektam finansējums no valsts budžeta netiks piešķirts, taču kopumā projekta virzība un attīstība ir atbalstāma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu