Sen apglabāta nelaiķa tuviniecei prasa no jauna nopirkt kapavietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pokrova kapu saimnieki 1946.gadā apglabātas sievietes mazmazmeitai prasījuši par 850 latiem no jauna nopirkt kapavietu, kurā mūža mierā atdusas aizvadītā gadsimta vidū apbedītā nelaiķe, šodien ziņoja Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījums «Tautas balss».

Kā raidījumam skaidroja dīvaino piedāvājumu saņēmusī sieviete Iveta, viņa aicināta kapavietu «atkal pa jaunu nopirkt» par aptuveni 850 latiem, pretējā gadījumā, veicot jaunus apbedījumus, viņas radinieces kaps tikšot «nolīdzināts līdz ar zemi».

Pokrova kapi pieder pareizticīgo draudzei, bet tajos saimnieko SIA «Fonds PC».

Kapsētas pārvaldnieks Viktors Smirnovs raidījumam «Tautas balss» noliedza, ka no viņa puses būtu izskanējis šāds minētais piedāvājums, norādot, ka «nekas tāds nevar būt».

Smirnovs gan pieļāva iespēju, ka Ivetai, kura, pēc pašas teiktā, saņēmusi īpatnējo piedāvājumu, bijis iekrājies parāds par kapu apsaimniekošanu iepriekšējos gados. Vēlāk noskaidrojās, ka viņas parāds kopš 1997.gada veido summu 30 latu vērtībā.

Raidījuma veidotāju klātbūtnē Smirnovs Ivetai telefoniski noliedza, ka būtu plānots nolīdzināt viņas vecvecmātes kapavietu. «Laikam teicu ko tādu, bet mēs neko neesam likvidējuši un nelikvidēsim,» telefonsarunā krievu valodā sievietei skaidroja pārvaldnieks.

Uzņēmuma «Fonds PC» valdes locekle Anna Afanasjeva gan norādīja, ka normatīvais regulējums konkrētajā gadījumā atļaujot nolīdzināt sievietes kapavietu, taču šoreiz vairāk esot jāņem vērā ētiskie apsvērumi.

Ja kapavieta tiks kopta, tad Ivetas radinieces mirstīgās atliekas, kas reiz tajā apbedītas, neviens neaiztiks, skaidroja Afanasjeva.

«Tautas balss» uzsver, ka kopš 1951.gada Pokrova kapos vairs nevienu nedrīkstot apglabāt, tomēr apbedīšana tajos notiekot. Šajos kapos pērn apglabāta arī leģendārā aktrise Vija Artmane.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu