Karavīri piedalīsies 36 mācībās ārvalstīs; tērēs 1,1 miljonu latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru kabineta (MK) Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotais Ministru kabineta rīkojuma «Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopīgajām militārajām mācībām ārvalstīs 2009.gadā» projekts.

Šogad NBS plāno piedalīties 36 mācībās NATO dalībvalstīs un valstīs, kas piedalās programmā «Partnerattiecības - mieram», lai pilnveidotu un stiprinātu NATO dalībvalstu savstarpējo militāro sadarbību, portālam «Apollo» paziņoja AM Sabiedrisko attiecību departamentā.

Saskaņā ar Latvijas likuma «Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās» 9.pantu MK ir pilnvarots pieņemt lēmumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) piedalīšanos kopējās militārajās mācībās ārvalstīs.

Minēto mācību izmakas paredzēts segt no Aizsardzības ministrijas budžeta programmas «Nacionālie bruņotie spēki», mācībām paredzētā summa - 1 129 479 lati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu