Stradiņa slimnīcā speciālista konsultācijas sākot no 25 latiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Speciālista konsultācija Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā šogad varētu maksāt, sākot no 25 latiem,  informēja Stradiņa slimnīcas Maksas pakalpojumu daļas vadītājs Ojārs Rubens.

25 lati būs pamatsumma, taču nodaļas vadītāja konsultācija vai profesora konsultācija maksās vairāk, skaidroja Rubens.

Kā norādīja slimnīcas pārstāvis, līdz šim dažādās Stradiņa slimnīcas klīnikās maksa par pakalpojumiem esot ievērojami atšķīrusies, tāpēc pakalpojumu cenas tikšot savstarpēji pielīdzinātas, kas nozīmē, ka būs pakalpojumi, par kuriem būs jāmaksā vairāk, taču lielākoties būs jāmaksā par kādu latu vairāk.

Pašlaik citus piemērus Rubens neminēja, bet norādīja, ka Stradiņa slimnīca jau ir izvērtējusi pakalpojumu cenas, taču gaidot Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras līgumu, lai izvērtētu finanšu situāciju slimnīcā.

Stradiņa slimnīcas Maksas pakalpojumu daļas vadītājs skaidro, ka Stradiņa slimnīcā pie speciālistiem būšot jāmaksā par kādu latu vairāk nekā citās Latvijas slimnīcās, taču, pēc viņa domām, tas esot pašsaprotami, jo šī ir universitātes slimnīca, kurā ir vieni no labākajiem medicīnas speciālistiem valstī.

Rīgas 1.slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Saksone aģentūrai LETA stāstīja, ka, visdrīzāk, konkrētus skaitļus par pacientu iemaksu paaugstināšanu slimnīca publiskos janvāra otrajā pusē, bet Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā par medicīnas pakalpojumu cenām vadība spriedīs nākamnedēļ.

Jau ziņots, ka par vairākiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā piedāvātajiem izvēles maksas pakalpojumiem no šī gada 1.janvāra būs jāmaksā vairāk.

Kā norādīja Bērnu slimnīcas Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece, ja līdz šim par speciālista konsultāciju bija jāmaksā 18 lati, tad šobrīd vienas konsultācijas cena jau ir 25 lati, bet vadošā profesora, docenta vai medicīnas doktora konsultācija līdzšinējo 30 latu vietā maksās 40 latus.

Tāpat no viena līdz diviem latiem ir palielinājusies maksa par iebraukšanu slimnīcas teritorijā, kā arī citu pakalpojumu cenas, piemēram, piemaksa par izvēli, lai stacionāra posmā ārstējošais ārsts būtu vadošais speciālists, būs 100 lati, piemaksa par izvēli, lai stacionāra etapā ārstējošais ārsts būtu pacienta vecāku izvēlētais speciālists, būs 50 lati, bet piemaksa par aizsargapģērba izmantošanu pavadošai personai, lai piedalītos manipulāciju vai operāciju laikā, gadījumos, kad tas atļauts, būs divi lati.

Namniece stāsta, ka paaugstinātā samaksa būs saistīta tikai ar izvēles maksas pakalpojumiem, kurus pacienti vai viņu vecāki var izvēlēties, ja vēlas ārstniecības pakalpojumus saņemt ātrāk nekā piedāvātajā valsts apmaksāto pakalpojumu plānotajā termiņā, vai arī tajos gadījumos, ja nav derīga ģimenes ārsta vai speciālista nosūtījuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu