Ar «Google» meklētāja palīdzību atrod pazudušu bērnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu policistiem ar «Google» meklētāja palīdzību izdevies atrast padušu deviņus gadus vecu meitenīti, kuru slepeni bija aizvedusi viņas vecmāmiņa.

ASV Masačūsetsas štata pilsētas Atolas policisti un ugunsdzēsēji Natāliju Maltu atraduši pēc viņas mobilā telefonā iebūvētās GPS sistēmas signāla, izmantojot ”Google Street View”. Ievadot «Google» meklētājā meitenes telefona koordinātes, tas uzrādīja viesnīcu, kurā vecmāmiņa ar bērnu Roza Malta bija apmetusies.

Roza Malta bija paņēmusi meitenīti no viņas likumīgajiem aizbildņiem, lai pavadītu kopā ar viņas nedēļas nogali. Taču pēc tam viņa neatgriezās un telefona sarunā paziņoja, ka negrasās atdot bērnu, un izbrauca no štata.

Kopš 2005.gada ASV likumdošana nosaka, ka mobilo sakaru operatoriem ir jāspēj noteikt 67% zvanītāju atrašanās vietu ar 100 metru precizitāti, bet 90% zvanītājus ar 300 metru precizitāti.

Šo prasību dēļ lielākā daļa jauno mobilo telefonu ASV ir aprīkoti ar GPS sistēmu.

«Tas ir ļoti noderīgi, kaut arī mēs to varam izmantot tikai ārkārtas situācijās, kā pazudušu cilvēku vai dzīvības apdraudējuma gadījumos,” skaidroja Atolas policijas vadītājs Timotijs Andersons.

Līdz ar to Atolas policija kontaktējās ar mobilo sakaru nodrošinātāju AT&T, kas sniedza policistiem Natālijas mobilā telefona atrašanās vietas koordinātes. Lai noskaidrotu meitenes atrašanās vietu policisti ievadīja koordinātes interneta meklētāja Google karšu sistēmā Street View, kurā var arī apskatīt lietotāju uzņemtas fotogrāfijas. Policisti kādā no fotogrāfijām spēja sazīmēt viesnīcu, kas atradās kādā Virdžīnijas štata pilsētā.

Pēc tam Atolas policija informēja Virdžīnijas policiju, kas viesnīcā arī atrada pazudušo bērnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu