TP iebilst pret mehānisku ministriju apvienošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tautas partijas (TP) valde ir iepazinusies ar premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) piedāvāto valdības reorganizācijas plānu un uzskata, ka nepietiek ar mehānisku ministriju apvienošanu, ir nepieciešamas dziļākas pārmaiņas valdības struktūrā un funkcijās, aģentūru LETA informēja TP valdes loceklis Māris Kučinskis.

Savukārt TP valdes loceklis, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns aģentūrai LETA pastāstīja, ka tuvāko divu nedēļu laikā TP valde formulēs savus konkrētos priekšlikumus, bet līdz šim ir notikusi tikai vispārēja diskusija.

Zalāns uzskata, ka viens no racionālākajiem valdības reorganizācijas priekšlikumiem būtu apvienot viņa vadīto Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju ar Ekonomikas ministriju un Vides ministriju, jo tām ir daudz kopēju funkciju, piemēram, būvniecības jomā.

Zalāns norādīja, ka ministriju reorganizācija ir jāskata ciešā saistībā ar daļas valsts pārvaldes funkciju deleģēšanu pašvaldībām.

Zalāns apgalvoja, ka TP ir vairākas kandidatūras kultūras ministra amatam demisionējušās Helēnas Demakovas vietā. Galīgo kandidatūras izvēli TP valde ir atstājusi partijas priekšsēdētāja Mareka Segliņa ziņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu