Olimpiskās pilsētiņas celtniecība Londonā dos darbu 30 tūkstošiem cilvēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Olimpiskā ciemata celtniecība Londonā, kur 2012. gadā norisināsies Olimpiskās spēles, dos darbu 30 000 cilvēku, ziņo [s:21244], atsaucoties uz Olimpiādes organizatoru teikto.

Pašlaik Olimpiskās pilsētiņas celtniecībā iesaistīti 7 tūkstoši cilvēku, 57% no tiem ir londonieši, bet 23% dzīvo pilsētas austrumu daļā, kur arī noris celtniecība. Katrs desmitais no būvdarbos iesaistītajiem pirms tam bijis bezdarbnieks.

Olimpisko spēļu komiteja pat piedāvā īpašus kursus, kuros tie, kas iepriekš nav bijuši saistīti ar celtniecību, var to apgūt. Šobrīd Olimpisko objektu celtniecībai nepieciešami mūrnieki, galdnieki, elektriķi, apsardzes darbinieki, kā arī admisnistratīvais personāls un apkalpojošajā sfērā strādājošie.

Pēc pašreizējām prognozēm līdz 2010. gadam ar šo kursu palīdzību uz šo būvobjektu tiks nosūtīti 11 tūkstoši cilvēku.Šobrīd kursus pabeiguši jau aptuveni 300 cilvēku, no kuriem 40 ir sievietes.

Jāatzīmē, ka pagājušā gada beigās Lielbritānijā tika novērots bezdarba līmeņa pieaugums. Līdz decembra beigām bezdarbnieku statusā bija 1,864 miljoni cilvēku jeb 6% no darbspējīgajiem valsts iedzīvotājiem. Eksperti paredz, ka līdz krīzes beigām bez darba būs palikuši aptuveni 3 miljoni cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu