Šlesers: Saeimas atlaišana nav darba kārtībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pēc koalīcijas pārstāvju tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru pirmdien noskaidrojies, ka Saeimas atlaišana nav darba kārtības jautājums, vismaz tuvākajā laikā. To pēc tikšanās žurnālistiem teica LPP/LC līdzpriekšsēdētājs un premjera aizstājējs Ainārs Šlesers.

Prezidents esot norādījis, ka pašreizējai valdībai un Saeimai jāturpina strādāt un jāpilda Zatlera uzdevumi. Prezidents arī aicinājis nepolitizēt ikdienas jautājumus, stāstīja Šlesers.

Tāpat Šlesers uzsvēra, ka valdība ir atvērta sadarbībai ar pārējām partijām. Tikai atklāts esot jautājums, vai tā būs pašreizējā valdība vai jauna. Tomēr ikvienai partijai jādomā, kā risināt problemātiskos jautājumus valstī. Viņš sacīja, ka prezidents gaida no parlamenta pragmatisku darbu un ka par Saeimas atlaišanu tagad nevar būt ne runas. Zatlers uzskata, ka priekšvēlēšanu gaisotne situāciju neuzlabos, klāstīja Šlesers. «Svarīgi, lai nepārstātu virzīt svarīgos procesus,» teica LPP/LC līdzpriekšsēdētājs.

Savukārt Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Mareks Segliņš norādīja, ka viņa vadītā partija neatkāpjas no iepriekš paustā uzstādījuma, ka nepieciešama jauna Saeima. Viņš to pamatoja ar sabiedrības zemo uzticēšanos politiķiem. Tāpēc esot ļoti grūti pieņemt smagus lēmumus.

TP trešdien gatavojas Saeimā iesniegt Satversmes grozījumu redakciju, kas paredz, ka Saeimu var atlaist divas trešdaļas deputātu.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis sacīja, ka partija neatbalsta Saeimas atlaišanu. ZZS uzskata, ka Saeimai jāpilda savi pienākumi, no kuriem pats galvenais ir ekonomisko jautājumu risināšana. Viņš arī uzsvēra, ka valdībai būtu jāveido dialogs ar citiem Saeimā pārstāvētajiem labējiem politiskajiem spēkiem. Tāpat Brigmanis norādīja, ka nepieciešama nacionālā izlīguma valdība.

Savukārt apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK vadītājs Roberts Zīle uzskata, ka patlaban nav svarīgāka uzdevuma par valdības stiprināšanu. Viņš pieļāva iespēju, ka šo valdību varētu paplašināt ar «Jauno laiku».

Tomēr TP vadītājs Segliņš uzskata, ka opozīcijas partijas varētu nepiekrist pievienoties valdībai un pieprasīt jauna Ministru kabineta veidošanu. Viņš arī uzsvēra, ka TP nevēlas nomainīt premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC).


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu