Prezidents ultimātu neatsauc

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzsver, ka nav mainījis savu nostāju attiecībā uz Saeimai un Ministru kabinetam izvirzītājiem uzdevumiem līdz 31. martam, portālu «Apollo» informēja Prezidenta preses dienestā.

Svarīgi esot jau tuvākajā laikā paveikt  visus darbus, kuru mērķis ir gan veicināt sabiedrības uzticību valsts varai, gan arī izstrādāt ekonomikas stimulācijas plānu. Nepieciešams konkretizēt veicamos pasākumus un līdzekļus šā plāna sasniegšanai, kā arī nodrošināt sabiedrībai kopumā un katrai sociālajai grupai atbilstošu situācijas skaidrojumu. Ekonomikas stimulācijas plāna apspriešanā un uzraudzībā jānodrošina arī neatkarīgu un profesionālu ekonomikas un finanšu ekspertu dalība, uzskata prezidents.

Zatlers uzsver, ka Vēlēšanu likuma izmaiņas ir būtisks priekšnoteikums kvalitatīvai politiskās sistēmas atveseļošanai.

Prezidents rosinās tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu tikai  tad, ja netiks paveikti tie darbi, kas minēti Valsts prezidenta 14. janvāra paziņojumā. Proti, Saeimai jāpieņem grozījumi Satversmē par tautas tiesībām atlaist Saeimu, jāveic grozījumi Vēlēšanu likumā,  jāizveido efektīvi funkcionējoša uzraudzības padome ekonomikas attīstības un valsts aizņēmuma līdzekļu izmantošanas plānu pārraudzībai.

Savukārt valdībai jānodrošina ekonomikas stimulācijas plāna īstenošana, jāveic valsts pārvaldes un Ministru kabineta reforma, jāieceļ Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājs. Partijām jādara viss, lai samazinātu uzticības krīzi valsts varai un koncentrētos uz ekonomikas jautājumiem, uzsver prezidents.

Sarunu laikā ar koalīcijas partijām panākta vienošanās par turpmāku regulāru viedokļu apmaiņu ar koalīcijas partiju pārstāvjiem, norāda Prezidenta preses dienests.

Trešdien Zatlers turpinās konsultācijas ar Saeimā pārstāvētajām opozīcijas partijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu