TP cer uz opozīcijas atbalstu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saistībā ar Tautas partijas (TP) piedāvātajiem grozījumiem Satversmē, kuri paredzētu, ka divas trešdaļas deputātu var atlaist Saeimu, politiskais spēks cer uz opozīcijas atbalstu.

«Ja būs opozīcijas atbalsts, varēsim pieņemt Satversmes grozījumus. Ja ne, tad tas būs liekulības tirgus, kurā maskas krīt,» Latvijas Televīzijas raidījumā «100. pants» sacīja Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja Vineta Muižniece (TP), norādot, ka iepriekš opozīcija aktīvi aģitēja par parlamenta atlaišanu.

Savukārt opozīcijas partijas «Jaunais laiks» (JL) priekšsēdētāja un Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa norādīja, ka atbalsta Valsts prezidenta Valda Zatlera uzdevumus Saeimai un valdībai. «Atbalstām prezidenta iniciatīvu, ka vispirms jāgroza Satversme [paredzot iespēju Saeimu atlaist vēlētājiem],» sacīja JL pārstāve, norādot, ka tādējādi nākamais parlaments būtu kvalitatīvi labāks. «Ir svarīgi, lai vēlētājiem būtu instruments, ar ko ietekmēt nākamo Saeimu.»

Pēc viņas domām, nav nepieciešami Satversmes grozījumi, kas paredzētu, ka deputāti var sevi atlaist paši, jo tādējādi pie varas esošajām partijām būtu iespēja manipulēt ar vēlēšanu rezultātiem — rosināt ārkārtas vēlēšanas, kad tām ir augsti reitingi.

Āboltiņa arī teica, ka viņu pārsteidz straujā TP pozīcijas maiņa.

Savukārt Muižniece opozīcijas deputātei norādīja, ka nav vērts tērēt laiku un naudu, rīkojot referendumu par parlamenta atlaišanu, jo tāpat esot skaidrs, ka tajā Saeimu atlaidīs. Galvenais esot pēc iespējas ātrāk ievēlēt jaunu parlamentu, kuram būtu sabiedrības uzticība.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu