Pasaulē augstākais tornis tiks atklāts 9. septembrī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Elvis Payne, licence

Pasaulē augstākās ēkas — «Burj Dubai» — celtniecība Apvienotajos Arābu Emirātos nonākusi finiša taisnē, sasniedzot 818 metru augstumu. Oficiālā debesskrāpja atklāšanas ceremonija paredzēta 2009. gada 9. septembrī, raksta «Arabian Business», atsaucoties uz būvniecības darbu direktora vietnieka Didjē Bosredona teikto.

Pēc viņa teiktā, debesskrāpja būvniecība ir pabeigta. Ēkas pēdējo daļu montāža pabeigta pagājušā gada decembra beigās.  Pašlaik tiek veikti apdares darbi. Turklāt celtniekiem vēl būs jāveic debesskrāpja infrastruktūras organizācijas darbi, jāizbūvē piebraucamie ceļi un jāaprīko ēka ar kanalizācijas sistēmu.

Bosredons atzīmējis, ka būvniecība jebkurā gadījumā tiks pabeigta ieplānotajā termiņā, neskatoties uz globālo ekonomisko krīzi.

Atgādinām, ka sākotnēji debesskrāpi bija plānots pabeigt 2008. gadā (torņa plānotais augstums bija 900 metru), pēcāk celtniecības darbu beigu datums sakarā ar interjera pārveides darbiem tika pārnests uz 2009. gada septembri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu