Siltumnoturības uzlabošanai plāno tērēt 16,63 miljonus latu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumiem plānots tērēt 16,63 miljonus latu, informēja Ekonomikas ministrijas (EM) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

To paredz Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu aktivitātei daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumu ieviešanai, ko patlaban gatavo EM speciālisti. Tā kā MK noteikumu projekts tikai tiek izstrādāts, saskaņošanas gaitā tas vēl var mainīties, norāda EM pārstāvji.

Daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kurās veiks siltumnoturības uzlabošanas pasākumus aktivitātes gaitā, jābūt nodotām ekspluatācijā no 1944. līdz 1993. gadam. Kopējais aktivitātes realizācijas gaitā pieejamais publiskais finansējums ir 16,63 miljoni latu, arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 14,13 miljoni latu un valsts budžeta finansējums 2,49 miljoni latu.

Vienam projekta iesniegumam aktivitātē maksimāli pieļaujamais finansējuma apjoms plānots līdz 100 000 latu, nepārsniedzot 35 latus uz vienu dzīvojamās mājas kopējās platības kvadrātmetru. Projektus varēs iesniegt Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūrā. EM speciālisti prognozē, ka programma varētu tikt atvērta šā gada pirmajā pusgadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu