«Delna» aicina lauzt līgumu par Rīgas koncertzāles projektēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sabiedrība par atklātību «Delna» ceturtdien nosūtījusi vēstuli premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC) un kultūras ministra pienākumu izpildītājam Edgaram Zalānam (TP), lūdzot pavēlēt valsts aģentūrai «Jaunie «Trīs brāļi»» (J3B) lauzt līgumu ar arhitekta Anda Sīļa vadīto biroju «AB.SZK» par Rīgas akustiskās koncertzāles būvprojekta izstrādi, portālu «Apollo» informēja nevalstiskajā organizācijā.

«Delna» uzskata, ka J3B, noslēdzot līgumu, ir rupji pārkāpusi labas pārvaldības principus un demonstrējusi šauri birokrātisku pieeju nacionālas nozīmes kultūras objekta būvniecībai.

Process un laika plānojums līguma noslēgšanai rada aizdomas, ka J3B ir rīkojies savtīgi, pieņemot lēmumu, kas nav atbilstošs valdības un Saeimas deklarētajiem darbības principiem ekonomiskās krīzes apstākļos, uzsver «Delna».

Lēmums par koncertzāles projekta sākšanu ietver risku koncertzāles celtniecību padarīt par nenovēršamu neatkarīgi no valsts ekonomiskajām iespējām, norāda nevalstiskā organizācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu