Iegādāsies vēl desmit pārvietojamo fotoradaru

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Šogad, izmantojot Ceļu satiksmes drošības padomes sniegtos līdzekļus, plānots iegādāties desmit fotoradaru, ko izsniegt satiksmes uzraugu darbam valsts reģionos.

Satiksmes uzraudzības biroja (SUB) priekšnieks Edmunds Zivtiņš aģentūrai BNS sacīja, ka Ceļu satiksmes drošības padome plāno SUB vajadzībām piešķirt 600 tūkstošus latu un daļu no šīs naudas izmantos fotoradaru iegādei. Šā finansējuma piešķiršana gan vēl jāakceptē valdībai.

Iecerētos desmit fotoradarus paredzēts piešķirt vairāku lielāko valsts reģionu SUB struktūrvienību vadītājiem.

Tāpat satiksmes uzraugu resursus plānots papildināt ar jaunu foto tehniku. Tā nepieciešama, jo sīkos ceļu satiksmes negadījumus novērtēs un izskatīs apdrošināšanas kompānijas un likumsargiem notikusī avārija jāpiefiksē maksimāli precīzi un kvalitatīvi. «Lai ekspertiem vieglāk strādāt,» skaidroja Zivtiņš.

Savukārt citi papildresursi, piemēram, narkotiku testeri un alkohola testeri patlaban biroja rīcībā esot pietiekamā daudzumā, teica SUB priekšnieks.

Kopš pērnā gada jūlija ātruma pārkāpēju ķeršanā Latvijā ieviesti četri fotoradari, likumsargi uzsvēruši, ka to ieguldījums satiksmes drošībā ir neatsverams. Katra fotoradara iegāde pērn izmaksāja apmēram 50 tūkstošus eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu