Ja kāzu dienu gribas nosvinēt kopa ar mīļiem cilvē­kiem…

Ielūgumi
Ielūgumus pietiekami lielā izvēlē var nopirkt veikalā vai gatavot pēc individuālā pasūtī­juma. Cenas — sākot no 11 san­tīmiem, bet par 25–35 santī­miem var nopirkt glītus kāzu ielūgumus ar visu aploksni. Pasūtīti ielūgumi vidēji izmak­sās vismaz 25 latus (100 gab.).
Līgavas kleita, plīvurs, līgavaiņu uzvalks
Iespējamie varianti: uzšūt, nopirkt veikalā, izīrēt.
Vislētāk (ap 50–70 latiem) līgavas tērps izmaksās, ja to susiet pati.
Lētāko tradicionālo garo līga­vas kleitu var nopirkt, sākot no 100 latiem, bet plīvuru —no 15 latiem.
Līgavas kleitas izīrēšana maksās no 50 latiem. Ja bū­siet pirmā, kas vilks izīrētu kāzu tērpu, nāksies maksāt pusi no kleitas vērtības, ja klei­ta ir jau lietota, atkarībā no reižu skaita, cik tā bijusi izīrē­ta, tā maksās pusi no pārdoša­nas summas mīnus 10–20 procenti.
Līgavaiņa uzvalku var no­pirkt par 100 un vairāk latiem. Kāzu uzvalka un smokinga īre maksā, sākot no 30 latiem.

Gredzeni
Juvelieru veikalos nopērka­mo laulību riņķu cenas ir atka­rīgas no gredzena lieluma, ta­jā izmantotā zelta daudzuma, kā arī dizaina. Lētākais laulību gredzens maksā 10 latu. Vidē­ji lielu gredzenu, ko izvēlas vairums pircēju, var nopirkt par 30–40 latiem.
Oriģinālus gredzenus var pa­sūtīt pie juvelieriem. To cena atkarīga no zelta daudzuma un juveliera darba apmaksas (aptuveni 24 lati plus vārdu iegravēšana — 5 lati). Pasūtot gredzenus, pastāv risks, ka tie var nepatikt.

Līgavas pušķis un mašīnas rotājumi
Tie katrs izmaksās vismaz 10–15 latus.

Telpu īre
Kāzu svinībām, kurās aici­nāti 50 viesi, telpas uz pusotru dienu maksā, sākot no 30–50 latiem. Pirtiņas īre 4–5 lati stundā. Kāzu svinības uz pel­doša upju kuģīša maksā 50 la­tu stundā, bet, ja tas noenku­rojies kādā jaukā vietiņā, — 25 latus stundā.

Kāzu galds
Tradicionālais kāzu mie­lasts ar silto galdu, ko vakara gaitā nomaina aukstās uzko­das un vēl brokastis nākamajā rītā, Rīgā izmaksā apmēram 10 latus uz cilvēku, bet, jo tālāk no Rīgas, jo lētāk — 7 un 5 latus uz cilvēku.
Summā nav ierēķi­nāti alkoholiskie dzē­rieni. Vidēji tos rēķi­na 300–500 gramu uz pieaugušo. Svinī­bām alkoholu iegādā­jas vairumā, tāpēc to izdevīgāk pirkt vai­rumtirdzniecības bā­zēs vai vietās, kur pie­dāvā atlaides.
īpaša kāzu torte maksā 2,30–7 latus par kilogramu.

Mūzika
Ir iespēja izvēlēties dīdžeju ar ierakstu un kompaktdisku kolek­ciju, vienu vai divus kāzu muzikantus, kā arī ansambli. Vislētāk izmaksās dīdžeja vai kāzu muzikanta pa­kalpojumi — ap 50 la­tiem, visdārgāk — an­samblis, sākot no 150 latiem.

Fotogrāfs
Fotogrāfu pakalpojumi iz­maksās vismaz 25 latus, vēl jārēķinās, ka būs jāsedz fotofilmiņu un bilžu attīstīšanas iz­devumi. Ja vēlaties arī bildes no fotosalona, jāpieskaita vēl 16–20 lati.

Videokamera

Kameras īre maksā aptuve­ni 15 latus dienā + drošības nauda (apmēram 70 lati), ko saņemsiet atpakaļ.

Transporta īre

Mašīnu jaunajam pārim var iznomāt par 10–80 latiem diennaktī.
Autobusu kāzu viesiem — no 30 līdz 110 latiem.

Vislētākās tradicionālās kāzu svinības (pusotru dienu) ar 50 viesiem, ja viss jāpērk pašam, izmaksā aptuveni 700 latu.
Bet, ja jaunajam pārim ir zelta rokas un izpalīdzīgi ra­dinieki, tad kāzu svinības ar 50 viesiem šodien ir iespējams sarīkot pat par 300 latiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp