Jūlijā uz mēnesi varētu slēgt visus bērnudārzus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgas Domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas deputāti šodien skatīs grozījumus saistošajos noteikumos, kuri paredz, ka jūlijā uz četrām nedēļām varētu slēgt visus bērnudārzus, par to liecina deputātiem sagatavotā darba kārtība.

Rīgas pašvaldība plāno šogad jūlijā uz četrām nedēļām slēgt visus bērnudārzus, liecina sagatavotie grozījumi saistošajos noteikumos par pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtību Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Indra Vilde, grozījumi paredz, ka pirmsskolas izglītības iestādes var ņemt atvaļinājumu vasarā līdz sešām nedēļām, bet jūlijā uz četrām nedēļām tiks slēgti visi Rīgas bērnudārzi.

«Sešas nedēļas, visticamāk, izmantos mazie bērnudārzi, jo tajos ir maz pedagogu, tāpēc ar četrām nedēļām var nepietikt. To bērnudārzu vietā, kuri izvēlēsies sešas nedēļas doties atvaļinājumā, papildu grupiņas divu mēnešu garumā tiks atvērtas blakus esošajos bērnudārzos,» uzsvēra Vilde.

Bērnudārzu slēgšanai jūlijs izvēlēts ar nolūku, jo tad iestādēs ir vismazāk bērnu. «Pēc jūnija strauji sarūk bērnu skaits bērnudārzā, jo daudzi dodas uz laukiem, vecākiem ir atvaļinājums, un tikai augustā bērnu skaits palielinās,» skaidroja Vilde.

Viņa arī atzina, ka viens no iemesliem bērnudārzu slēgšanai ir komunālo maksājumu taupīšana.

Tāpat noteikumi papildināti ar punktu, kas paredz vecāku pienākumu segt bērna ēdināšanas izmaksas, lai izvairītos no situācijas, ka bērns no iestādes tiek atskaitīts saistībā ap pirmsskolas izglītības programmas apguvi, bērns aiziet uz skolu, bet bērna ēdināšanas izmaksas paliek neapmaksātas.

Lai piesaistītu budžetā iedzīvotāju ienākuma nodokļu maksājumus, nepieciešams pārstrukturizēt līdzšinējo rindas pakāpju iedalījumu. Turpmāk plānots izdalīt atsevišķi Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētos bērnus, kuru vecākiem deklarētā pamata dzīvesvieta arī ir Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētos bērnus, kuru vecāki deklarēti ārpus Rīgas, un bērnus, kas deklarēti ārpus Rīgas.

Tādējādi vecāki būtu ieinteresēti deklarēties Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, kas būtiski piesaistītu nodokļu maksājumus Rīgas pašvaldībai. Šā punkta ieviešanai paredzēts pārejas laiks līdz 2009. gada 1. maijam, lai vecāki laikus var pieņemt lēmumu par savas deklarētās pamata dzīvesvietas adresi.

Gala lēmumu pieņems Rīgas Dome, un tie stāsies spēkā mēnesi pēc publicēšanas laikrakstā «Latvijas Vēstnesis».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu