«Lattelecom» ievērojami palielina ārvalstu interneta plūsmas ātrumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Analizējot arvien pieaugošās klientu prasības, Latvijas lielākais elektronisko pakalpojumu sniedzējs «Lattelecom» palielinājis starptautiskā interneta plūsmas ātrumu vairāk nekā par 40% — līdz 10 gigabitiem sekundē (Gbit/s). Šādas izmaiņas ļaus Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmumiem ērtāk un ātrāk izmantot ārzemju interneta lapas, īpaši skatoties online video un lejupielādējot failus, portālam «Apollo» pavēstīja uzņēmuma pārstāvis Deniss Kolosovs.

interneta ātruma

interneta plūsmas ātrums

«Gan ārzemju, gan Latvijas mājaslapas piedāvā lietotājiem arvien plašākas informācijas iegūšanas un izklaides formas. Cilvēki arvien vairāk skatās internetā video, un internets arvien vairāk konkurē ar televīziju, jo noskatīties vēlamo rullīti internetā var jebkurā brīdī. Rezultātā ierastais interneta ātrums patlaban vairs nav pietiekams, tāpēc «Lattelecom» to palielina un palielinās vienmēr, lai pasaules tīmekļa lietošana mūsu klientiem būtu ērta,» uzsver «Lattelecom» komercdirektors Jānis Ligers.

interneta pieslēguma ātrumu

Paralēli «Lattelecom» attīsta arī starptautiskā interneta tīklu — plānots, ka jau tuvākajā laikā «Lattelecom» palaidīs pirmo tiešo optisko savienojumu arī ar Krieviju. «Lattelecom» pieder kopumā deviņi optiskie savienojumi ar kaimiņvalstīm, kā arī ar Zviedriju. Kopējais uzņēmuma optisko kabeļu garums ir gandrīz pieci tūkstoši kilometru. 2008. gada oktobra sākumā «Lattelecom» nodeva ekspluatācijā jauno optisko savienojumu starp Latviju un Lietuvu, kas balstīts uz DWDM tehnoloģiju. Ar jauno savienojumu esošie starptautiskie uzņēmuma klienti var palielināt datu pārraides kapacitāti «Lattelecom» optiskajā tīklā, jo jaunā infrastruktūra ļauj nodrošināt pārraides ātrumu līdz 10 Gbit/s, kā arī nākotnē ļaus palielināt to līdz pat 40 Gbit/s.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu