Aizliedz publikācijas par 13 gadu veco papucīti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas Augstākā tiesa aizliegusi plašsaziņas līdzekļiem publicēt jaunus materiālus par 13 gadu veco britu pusaudzi, kurš kļuvis par tēvu, raksta «The Independent».

Pēc tiesneša vārdiem, Alfijam Patenam un jaunajai mātei, kā arī viņu pirmdzimtajai ir vajadzīga iespēja atgriezties normālā dzīves ritumā.

Šokējošā ziņa par 13 gadu veco jauno tēti tika publicēta pirms nedēļas laikrakstā «The Sun». Bērniņa mātei Šantelai Stidmanei ir 15 gadu. Jaunie vecāki pavēstīja, ka viņu jaundzimušajai meitiņai būs laba ģimene.

<b>Kļūst par tēvu trīspadsmit gados</b>

Drīz pēc šīs publikācijas vēl divi pusaudži atklāja, ka viņiem ir bijušas seksuālas attiecības ar Šantelu. Nākamnedēļ notiks DNS analīžu ekspertīze, kurā atklāsies, kurš patiesībā ir bērna tēvs. Tomēr plašsaziņas līdzekļiem ir aizliegts publicēt analīžu rezultātus.

Atbilstoši tiesas lēmumam Eiropas Cilvēktiesību konvencijas 8. pants (tiesības uz cieņu pret privāto un ģimenes dzīvi) ir svarīgāks par 10. pantu, kurš nosaka vārda brīvību. 13 gadu vecā Alfija pārstāvis Makss Klifords gan piebilst, ka šis ir novēlots tiesas lēmums, jo nu visu notikumā iesaistīto personu vārdi ir ieguvuši pasaules slavu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu