Digitālās TV dekoderus piegādāt gatavi 16 uzņēmumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vadošā elektronisko pakalpojuma sniedzēja «Lattelecom» izsludinātajā konkursā par TV dekoderu piegādi zemes ciparu televīzijas vajadzībām reģistrēti 16 uzņēmumi no astoņām pasaules valstīm, portālam «Apollo» paziņoja uzņēmuma pārstāvis Deniss Kolosovs.

Šonedēļ  sākusies iesniegto piedāvājumu izvērtēšana, kuras laikā notiks arī piedāvāto dekoderu modeļu detalizēta praktiskā testēšana, lai izvēlētos kvalitātes un cenas ziņā «Lattelecom» un Latvijas iedzīvotājiem visizdevīgākos. Pēc testēšanas pabeigšanas jūnijā «Lattelecom» publicēs rekomendējamo dekoderu modeļu sarakstu.

Iepirkums «Zemes ciparu TV uztvērēju piegāde» izsludināts 4. februārī. Tā mērķis — izvēlēties uzņēmumus, kuri piegādās televīzijas uztvērējus jeb dekoderus zemes ciparu TV uztverei. Izņemt konkursa nolikumu un iesniegt savu piedāvājumu pretendenti varēja līdz 19. februārim ieskaitot. Kopumā interesi par iepirkumu izrādījuši un konkursa nolikumus izņēmuši aptuveni 30 uzņēmumi.

«Lattelecom» rekomendē iedzīvotājiem steigā neiegādāties dažādus patlaban tirgū pieejamos dekoderus, kamēr nav pārbaudīti un fiksēti modeļi, kuri kvalitatīvi darbosies zemes ciparu TV.

Jau ziņots, ka valdība apstiprināja «Lattelecom» par televīziju programmu zemes apraides ciparformāta nodrošinātāju.

Zemes ciparu TV komplektā būs gan maksas, gan bezmaksas kanāli. Atbilstoši likumam valsts televīzijas kanāli būs skatāmi bez maksas, savukārt ar Latvijā tapušajiem komerckanāliem «Lattelecom» vēl veic pārrunas par bezmaksas skatīšanās iespējām. Pārējos — līdz pat 70 TV kanālus — iedzīvotāji varēs izvēlēties atbilstoši savām interesēm un iespējām. Kā pirmie zemes ciparu TV varēs skatīties rīdzinieki, tad sekos Kurzeme, Vidzeme, kā arī vienlaikus Zemgale un Latgale.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu