Ja kāzas tiek atceltas...

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atis Ieviņš

Ja ielūgumi jau izsūtīti, tad tam, kas atceļ kāzas, jāapzvana visi lūgtie viesi un, neiedziļinoties sīkumos, jāinformē par radušos situāciju (var iesaistīt tuvus draugus un ģimenes locekļus).

Un — nekavējoties nosūti atpakaļ kāzu dāvanas, pievienojot īsu atvainošanās vēstuli.

Ja kāzas atcel tu, atdod (cik vien ātri iespējams!) saderināšanās gredzenu. Ja vairs nesarunājaties, gredzenu atdod puiša ģimenei, ja kāzas atceļ viņš, gredzens tev nav jāatdod (ja vien tas nav dzimtas mantojums).

Ja kāzas atceltas viena cilvēka dēļ, tad viņam vismaz jāpiedāvā segt kāzu plānošanas izdevumi. Ja tu esi tā, tad nekavējoties paziņo par to līgavainim un uzņemies lauvas tiesu atbildības.

Ja esi pārliecināta, ka tavs lēmums ir pareizs, tad neatkāpies no tā, lai arī cik lielu spiedienu uz tevi izdara puisis un viņa ģimene. Skatīties patiesībai acīs, protams, ir sāpīgi un šausmīgi, bet, jo ātrāk pieliksi punktu, jo labāk. Informē līgavaini nedēļu pirms kāzām (viņš vēl var ar cieņu atkāpties...), nevis liec tevi gaidīt pie altāra vai apprecies ar vīrieti, kuru nemīli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu