Kā apprecēties, nevienu neaizvainojot

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no «Apollo» arhīva

Ja tev ir tuvi draugi vai ģimenes locekļi ārzemēs, kurus tu vēlētos redzēt savās kāzās, tad aicini viņus laikus, bet nenostādi nepatīkamā stāvoklī, cenšoties par visu vari panākt, lai viņi tērētu tūkstošiem dolāru (kuru viņiem, iespējams, nemaz nav), lai ierastos uz tavām kāzām.

Pat ja esi ļoti sarūgtināta, uzraksti vēstuli, kurā uzsver: tu būtu bijusi ļoti priecīga, ja viņi ierastos uz svinībām, tomēr tu saproti, kāpēc viņi nevarēja atbraukt. Ja viņi ierodas, noteikti pasaki, cik daudz tev tas nozīmē.

Ja viesus uz svinībām aicini ārpus pilsētas, izpēti, kādas ir cenas vietējās viesnīcās, un ļauj viņiem izvēlēties naktsmājas. Tev nav jāmaksā par tām, ne arī jānodrošina apartamenti, bet, ja tava mīļā tante nevar atļauties šādu ceļojumu, tad tavā ziņā, vai piesakies to apmaksāt.

Ielāgo — kāzās nevarēsi daudz laika pavadīt kopā ar draugiem. Ja kāds ir uzņēmies milzu pūles ierasties uz tavām kāzām, tad labāk jau pirms lielā notikuma izbrīvē laiku, lai ar viesi aprunātos.

Ja uz kāzām ielūdz kādu, kas pazīst tikai dažus no jūsu viesiem, tad ļauj viņam paņemt līdzi partneri, pat ja tev tāpēc jāierobežo vietu kopskaits. Ja ir līgavas māsa, bet līgavainim nav līgavaiņa brāļa, kas viņu pavadīs, tad piedāvā viņai uzaicināt partneri, ja paredzēts, ka visi, kas sēž pie jaunā pāra galda, dejos pirmo valsi, tad pārliecinies, vai viņiem ir ar ko dejot.

Kazu ielūgumu izsuti sešas nedēļas pirms kazām, bet draugus, kas dzīvo ārpus pilsētas vai ārzemēs, brīdini ātrāk. Ja līdz noteiktajam datumam viņi nav atbildējuši uz lūgumu apstiprināt savu ierašanos, tad nedēļu pēc noliktā datuma piezvani vai nosūti vēstuli ar e-pastu (kāzu ielūgumus sūti tikai pa pastu!).

Uz kāzām nav jāielūdz tie, ko nevēlaties. Ja kāds grib dzirdēt iemeslu, paskaidro: «Diemžēl vietu skaits bija ierobežots.» Ja tev pret šiem cilvēkiem nav iebildumu, norunājiet pēc medusmēneša kopā apskatīt kāzu bildes.

Arī draugus un paziņas, kuri nebija ielūgti, informē par kāzām. Dalīšanās ar viņiem priecīgajā satraukumā ir labs veids, kā zināmā mērā arī viņus iesaistīt, nepaplašinot lūgto viesu skaitu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu