Lasis ķiploku mērcē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: freefoto.com

Nepieciešams:

1,5 kg laša
3 ķiploka galviņas, sadalītas pa daiviņām
pusglāze olīveļļas
3 ēdamkarotes sviesta
3 ēdamkarotes citrona sulas
sasmalcināts rozmarīns
sāls
pipari

Pagatavošana:

Ķiploku daiviņas kopā ar olīveļļu un sviestu samiksē. Lasi sadala porciju gabalos, apslaka ar citrona sulu un apkaisa ar garšvielām.

Laša gabalus liek uz pannas, kura ieziesta ar olīveļļu, katru laša gabalu pārlej ar ķiploku mērci un pārkaisa ar rozmarīnu. Cep apmēram 15 minūtes 230 grādu karstā cepeškrāsnī.

Diētiskajā ēdiena variantā var iztikt bez sviesta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu