«Satellites LV» atklāj albumu nosaukumus un publisko videoklipu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Iveta Vaivode

Pašmāju neatkarīgās mūzikas apvienība «Satellites LV» atklājusi drīzumā gaidāmo divu studijas albumu nosaukumus. Tie sauksies «Bezvadu» un «Vadu».

««Bezvadu» — vairāk balstās uz elektroniskās un hiphopa mūzikas principiem, proti, tā pamatā bungmašīnu ritmi, sintezatori un dažādi skaņu efekti. Kā piemēri radiostacijās jau dažādos topos pabijuši divi skaņdarbi — «Dienas gaismas detaļas» un «Policija brauc!». Otrs — «Vadu» — ir nedaudz tradicionālāks, proti, tā pamatā rokmūzikai raksturīgi aranžējumi — bungas, bass, ģitāras. Kā piemērus var minēt jau popularitāti ieguvušos skaņdarbus — «Pirmais», «Karavīriņi» un «Grāvējs». Tas gan nebūs tradicionāls dubultalbums, bet gan divi atšķirīgi ieraksti, mēs paši tos dēvējam par popmūzikas un rokmūzikas albumiem,» teikts grupas paziņojumā.

Šie studijas ieraksti seko 2001. gada grupas eksperimentālajai mazajai platītei «Kind Of Glue» un 1998. gada debijai «Piens».

Šonedēļ grupa publisko arī dziesmas «Pirmais» videoklipu, kura tapšanas vēsture aizsākusies vēl pagājušā gada pavasarī kādā Grīziņkalna pagalmā, taču dažādu tehnisku iemeslu dēļ nedaudz ievilkusies.

Vimeo

Videoklipa režisors ir Mārtiņš Grauds, kas jau agrāk sadarbojies ar grupu 2001. gada klipā «I wish I Was A Beach Boy». Viņam palīdzējis arī jaunās pašmāju filmas «Amatieris» režisors Jānis Nords un operators Andrejs Rudzāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu