Tiesai sūdzas par retajām telefonsarunām cietumos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Satversmes tiesa ir ierosinājusi lietu par telefonsarunu biežumu ieslodzījuma vietās, jo kāds ieslodzītais sūdzējies, ka tās ir par retu, portālu «Apollo» informēja Satversmes tiesā.

Lieta ierosināta par Latvijas Sodu izpildes kodeksa 50.4 panta astotās daļas 4. punkta vārdu «divas» un «mēnesī» atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 96. pantam».

Satversmes 96. pants noteic, ka ikvienam ir tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību.

Tiesa lietu ierosinājusi pēc Mārtiņa Ēča sūdzības, kurā viņš norādījis, ka divas telefonsarunas mēnesī nav pietiekami, lai varētu uzturēt normālus kontaktus ar tuviniekiem, paziņām un sabiedrību kopumā.

Pašreiz Latvijas Sodu izpildes kodeksā paredzēts, ka notiesātajiem, kuri sodu izcieš slēgtā cietuma soda izciešanas režīma vidējā pakāpē, tiesības izmantot divas telefonsarunas mēnesī.

Saeima ir uzaicināta līdz 30. aprīlim iesniegt atbildes rakstu ar lietas faktisko apstākļu izklāstu un juridisko pamatojumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu