Rīgas bērnudārzos aprīlī notiek pārreģistrācija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai saglabātu iepriekš pieteikto rindu Rīgas bērnudārzā, vecākiem no 1.aprīļa līdz 30.aprīlim ir jāierodas pirmsskolas izglītības iestādē un jāveic pārreģistrācija, atgādina Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departaments.

Aizejot uz iestādi, vecākiem jāuzrāda reģistrācijas pieteikums, ko, piesakot bērnu rindā, izsniedza pirmsskolas izglītības iestāde. Pieteikumā vadītājs vai Latvijas izglītības informācijas sistēmas (LIIS) datubāzes administrators izdarīs atzīmi par pārreģistrācijas faktu, norādīs datumu un apliecinās to ar savu parakstu.

Pārreģistrācija obligāti ir jāveic arī tiem bērniem, kuri rindā ir reģistrēti šajā gadā, pat marta mēneša beigās.

Ņemot vērā to, ka vecāki mazuļus rindā ir pieteikuši vairākos bērnudārzos, viņi, ierodoties vienā pirmsskolas izglītības iestādē, bērnu varēs pārreģistrēt arī visos pārējos bērnudārzos, kur bērns ir uzņemts rindā.

www.e-skola.lv

Māsas vai brāļa statusu piešķir tajā gadījumā, ja bērns rindā reģistrēts ne vēlāk kā trīs mēnešus pēc dzimšanas un viņa vecākais brālis vai māsa joprojām apmeklē šo bērnudārzu. Ja tas netiek izdarīts, tad šis bērns nevar pretendēt uz ārpusrindas statusu.

www.riga.lv

Ja netiek veikta pārreģistrācija, tad bērns zaudēs savu rindas kārtas numuru, noteikts Rīgas domes saistošajos noteikumos par pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtību Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu