Preslija dzejoli par mirušo putniņu pārdod par 20 tūkstošiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GottaHaveRockAndRoll

Kādā interneta izsolē, kas veltīta rokenrola karaļa Elvisa Preslija piemiņai, pārdots vairāk nekā 500 priekšmetu, kas kaut kādā veidā saistīti ar leģendāro mūziķi.

Izsoles mājas lapā «GottaHaveRockAndRoll» esošā informācija liecina, ka lapiņa, uz kuras Preslijs uzrakstījis dzejoli par mirušu putniņu, pārdota par 20 035 dolāriem, lai arī sākotnēji tika lēsts, ka par šo priekšmetu izsoles rīkotāji saņems 4 līdz 5 tūkstošus dolāru, bet solīšanas sākumcena bija 3 000 dolāru.

Tiek uzskatīts, ka dzejoli radījis pats Preslijs. Nedaudzajās dzejas rindās tiek runāts par putniņu, kas dzied uz palodzes, bet galu galā dzejoļa liriskais varonis ar logu sadragā putniņa «nolādēto galvaskausu» («and crushed his fucking skull»).

Preslija laikabiedri stāsta, ka mūziķis šo dzejoli bieži lasījis savās uzstāšanās reizēs, kā arī bija to ierunājis kā telefona automātiskā atbildētāja sveiciena tekstu. Dzejolis bija diezgan populārs, un pastāv arī viedoklis, ka tas bija vispārizplatīts joks, kuru Preslijs bija pierakstījis, lai neaizmirstu.

Neskaitot dzejoli par mirušo putniņu, izsolē tika pārdotas atklātnes, medaljoni un kabatlakatiņi ar Preslija attēlu, kā arī viņa garderobes priekšmeti, kā arī karatē skolas apliecība, kuru Preslijs saņēma, mācoties septītajā klasē. Kopumā izsolē tika iegūts gandrīz 510 tūkstošu dolāru.

Pārdošanā tika piedāvātas arī Preslijam piederējušās baltās klavieres no Greislendas, tomēr tās neviens neiegādājās. Klavieru sākumcena bija 500 tūkstoši dolāru, lai arī to vērtība tiek lēsta vismaz miljons dolāru apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu