Zatlers: valdībai jaunie uzdevumi jāveic 3-4 mēnešu laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valsts prezidents Valdis Zatlers pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) trešdien Rīgas pilī žurnālistiem norādīja, ka valdībai ir jāpanāk 2009. gada valsts budžets ar deficītu 5% apmērā, kā arī jāpanāk strukturālas pārmaiņas veselības un izglītības sistēmā.

uzrunā

Zatlers uzsvēra, ka joprojām paliek atklāts jautājums, kurp mēs ejam, un kāda ir Latvijas valsts vīzija arī pēc 20 gadiem, tomēr tāpēc vispirms ir jāizpilda neatliekamie darbi.

Prezidents arī sacīja, ka viņš Saeimas atlaišanu varētu rosināt tikai, ja valstī kādreiz iestātos dziļa politiskā vai parlamentārā krīze.

Savukārt premjers Dombrovskis norādīja, ka Zatlera lēmums 31. martā nerosināt Saeimas atlaišanu ir nodrošinājis lielāku politisko stabilitāti, un tagad ir iespējams nopietnāk strādāt pie valstij svarīgiem jautājumiem, no kuriem pats galvenais ir valsts budžeta grozījumi.

Dombrovskis izteica pārliecību, ka budžeta deficīts būs 5% vai tuvu tam. Arī premjers norādīja uz strukturālu reformu nepieciešamību. Ir jāveic uz strukturālām reformām balstīti budžeta grozījumi, nevis lineārs finansējuma samazinājums, uzsvēra valdības vadītājs. Būšot jāizvērtē, kuras funkcijas valstij jāsaglabā un no kurām jāatsakās. Viņš arī norādīja: «Prezidenta [jaunie] uzdevumi lielā mērā jau ir valdības dienaskārtībā.»

«Izdevumi ir jāsamazina, jo tas lielā mērā ir valsts maksātspējas jautājums,» atzina Ministru prezidents, norādot, ka to arvien vairāk sāk apzināties gan politiķi, gan sabiedrība.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu